Multumesc pentru informatii. Inseamna ca nu am motive de ingrijorare.
Referitor la acel formular prin care ar trebui sa declar ca nu am carte de munca: in momentul in care m-am angajat, atat la firma precedenta, cat si la cea actuala, am fost pusa sa dau o declaratie pe proprie raspundere ca nu detin carte de munca. Dar asta a fost tot. Nu am semnat carnetul de munca nici in ziua de azi. Contracul de munca are stampila ITM-ului.
Va multumesc pentru ajutor.
Am fost angajata 3 luni la o firma cu contract individual de munca inregistrat la ITM. In momentul in care mi-am dat demisia am aflat ca nu imi facusera carte de munca desi imi spusesera ca am. Acum sunt angajata la o alta firma si mi se pare ca istoria se cam repeta. In momentul in care m-am angajat la ce-a de-a doua firma mi-au spus ca imi vor face carte de munca, dar nu am semnat decat contractul. In urma unei discutii avute cu o verisoara de-a mea care este contabila mi-a spus ca se semneaza si cartea de munca de catre angajat, nu doar contractul. Pe internet am gasit aceasta ordonanta: Conform OUG 148/2008:
"Art. 296. - (1) Vechimea în muncă stabilită până la data de 31 decembrie 2010 se probează cu carnetul de muncă.
In cazul in care decid sa-mi schimb jobul, cu ce pot dovedi ca am lucrat anterior la alte 2 firme?
Ma poate lamuri si pe mine cineva care este treaba de fapt cu acest carnet de munca in prezent? Pentru ca din discutiile avute cu verisoara mea, ea mi-a spus ca adeverinta de vechime in munca tine loc de vechime pana la intocmirea cartii de munca, din ce-am mai citit pe net, altii ziceau ca mai nou sunt carnete de munca electronice.
Ma poate ajuta cineva cu vreo informatie?
Va multumesc.