avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 627 soluții astăzi
Forum Activitate Bruckner

Activitate Bruckner

Multumesc pentru raspunsuri.
L acelasi notar obligatoriu? Se poate merge la alt notar?
Ce se intampla in cazul in care, in urma unui act de partaj din cadrul unei succesiuni, o suprafata a fost omisa din masa succesorala? Care sunt variantele de includere in succesiune a suprafetei omise? Act de partaj suplimentar?
Se dau urmatoarele:

Titlu de proprietate pe 2 ha de teren, eliberat in 1996, pe autorul de drept.
Sunt 2 pozitii pe titlu, amandoua de cate 1 ha.
Documentatie cadastrala (1997) de inscriere in carte funciara pe 1.83 ha (o parcela de 1 ha, si una de 83 ari).
La teren, in urma masuratorilor, s-au gasit mai mult de 2 ha (cca 2.1 ha), dar nu se stie de ce s-a acceptat suprafata diminuata.
Partaj pe 1.83 ha, rezultand 17 ari lasati in afara succesiunii.

Terenul respectiv se afla intr-o regiune cu carte funciara veche (imperiu austro-ungar). Proprietarul tabular pe toate parcelele pe care s-a eliberat titlul este bunicul autorului de drept.

In 2010, diferenta dintre 1.83 si 2.10 a fost pusa in posesie in favoarea unei persoana care nu are nicio legatura cu terenul respectiv, ori cu localitatea respectiva.

Mostenitorii autorului vor sa se inscrie in cartea funciara si cu diferenta de 17 ari lasata in afara succesiunii.

Care sunt pasii de urmat?
La fel cum ar putea să completeze pv-ul în lipsa exemplarului meu. Nu vorbeam despre o anulare, aşa cum o cere regulamentul. Un pv rătăcit l-ar aranja mai bine decât o contestaţie pe motiv că omis să completeze ce era mai important. În sfârşit, mâine depun contestaţia. Subiect închis.
Dacă am pleca de la premisa că agentul este corect şi îşi recunoaşte diletantismul odată cu sesizarea erorilor comise, atunci nu aş mai avea de ce să fac contestaţie şi aş avea încredere că ar anula pv-ul chiar el. Altfel, sigur că voi face contestaţie fiindcă mă gândesc că şi el trebuie să raporteze superiorilor şi întrevăd rea credinţă din partea lui. Mulţumesc pentru răspuns.
Am depăşit viteza legală pe un sector de drum. Amendă de 360 lei şi 4 puncte penalizare Am acceptat şi semnat procesul verbal de constatare. Agentul constatator nu a completat rubrica cu datele contravenientului. Practic toată rubrica este goală. Singurele legături dintre mine şi PV-ul respectiv sunt numărul de înmatriculare şi semnătura. Totodată, la suma de plată a amenzii, agentul a completat 360360. Mai are rost să fac contestaţie? Ce mai trimite el la fisc dacă nu are datele mele? Pe numele cui înregistrează punctele de penalizare? Mă gândesc totuşi că va sesiza greşeala şi va completa ulterior pv-ul cu datele din baza de date corespunzătoare numărului de înmatriculare. Nu m+ar mira. Voi ce spuneţi?
Răspuns la discuția Domeniul Public (Public Domain)
Dpdv tehnic, un desen trebuie sa contina cote (dimensiuni) si scara.
Dpdv artistic, un desen se defineste ca o prezentare grafica a unui obiect printr-o imbinare de linii drepte sau curbe, prin puncte, pete etc.