avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1124 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Proprietate industrială şi ... Domeniul Public (Public Domain)
Discuție deschisă în Proprietate industrială şi intelectuală. Adică mărci, invenţii, drept de autor şi altele

Domeniul Public (Public Domain)

Am o nelamurire si o intrebare in privinta drepturilor de autor.

1. Conform legii nr. 8/1996 din 14 martie 1996 privind dreptul de autor şi drepturile conexe, Capitolul 10, Articolul 85, Paragraful 2:
Nu pot beneficia de protectia legala a dreptului de autor fotografiile unor scrisori, acte, documente de orice fel, desene tehnice si altele asemenea.

Ilustratii precum aceasta: [ link extern ]
(link catre imagine) , se pot categoriza drept desene tehnice? Sunt dintr-o carte despre avioane romanesti, si as dori sa le adaug pe wikipedia.

2. Fotografiile facute de MApN (respectiv a angajatilor acestuia sau ), sunt in domeniul public (adica beneficiaza de protectia legala a dreptului de autor)?
Ultima modificare: Sâmbătă, 23 Mai 2009
Alex.Andru, utilizator
Cel mai recent răspuns: Bruckner , utilizator 15:20, 4 Iunie 2009
Nu stie nimeni nimic? Nici macar un raspuns negativ?
Referitor la a 2-a intrebare, MApN-ul detine drepturile de autor, conform unui contract anexa la contractul individual de muncă.

Prima nelamurire ramane deschisa. Ma puteti ajuta va rog?
Dpdv tehnic, un desen trebuie sa contina cote (dimensiuni) si scara.
Dpdv artistic, un desen se defineste ca o prezentare grafica a unui obiect printr-o imbinare de linii drepte sau curbe, prin puncte, pete etc.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Meserii - drepturi de autor Gabriela Negrut Gabriela Negrut Buna ziua. As dori sa aflu pentru care meserii (functii) pot incheia contracte de drept de autor, ci nu contracte de munca. Tehnoredactorul, culegatorul de ... (vezi toată discuția)
Interpretarea noilor modificari a codului fiscal corinuta corinuta Buna! As dori sa aflu daca se incadreaza ca si activitate dependenta un contract de drepturi de autor, pentru punctul c), deoarece ar face referire la ... (vezi toată discuția)
Intrebare legata de trademark si drepturile de autor ca artist a.m.g a.m.g Buna ziua, Am o intrebare legata de trademark si drepturile de autor pe care le am ca artist. Detin un website (plus retele de socializare prin care ... (vezi toată discuția)