avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 618 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul, calculatorul meu şi ... Intrebare legata de trademark si drepturile de autor ...
Discuție deschisă în Dreptul, calculatorul meu şi internetul

Intrebare legata de trademark si drepturile de autor ca artist

Buna ziua,

Am o intrebare legata de trademark si drepturile de autor pe care le am ca artist. Detin un website (plus retele de socializare prin care impartasesc lucrarile cu lumea pentru a le viziona) cu portofoliul meu continand desenele mele, insa vreau sa stiu ce pot sa fac pentru a-mi proteja munca. Deoarece am observat ca exista persoane care le "fura" si continua sa le distribuie mai departe, culegand roadele muncii mele in locul meu. (eg. le transforma in NFTs sau le iau pur sisimplu si le pun pe un tricou etc etc)
Un simplu watermark (semnatura) nu ii mai sperie. Ce pot sa fac in plus, dpdv legal?
Ultima modificare: Luni, 1 Noiembrie 2021
a.m.g, utilizator
Buna ziua,

Reglementati pe site termenii si conditiile de utilizare a acestuia.

Cu titlu de exemplu, puteti insera in contractul incheiat la distanta o asttfel de clauza :

"Tot ceea ce vedeți/citiți pe acest site (așa numitul „Conținutul”), ca de exemplu, toate textele, fotografiile, ilustrațiile, graficele, clipurile audio, clipurile video si clipurile audio-vizuale sunt protejate de legislația dreptului de autor, precum și de către toate tratatele internaționale aplicabile în domeniul dreptului de autor".

"Nici un material de pe acest site nu poate fi reprodus partial, integral sau modificat fara permisiunea comunicata anterior, printr-un acord scris, de catre societatea noastra"

"Nu este permisa:
- copierea, multiplicarea, distribuirea, arhivarea textelor, imaginilor, filmelor existente pe site, fara un acord transmis in prealabil, in mod scris. Violarea acestei reguli atrage dupa sine raspunderea civila sau penala.
Orice tentativa de a modifica continutul site-ului de a afecta buna performanta a serverului pe care ruleaza acest site va fi considerata incercare de frauda asupra sistemelor ce gazduiesc site-ul si va avea drept consecinta demararea procedurilor judiciare penale".

Ultima modificare: Luni, 1 Noiembrie 2021
CABINET DE AVOCAT "STOICA IOANA", Avocat

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Site gazduit in sua, ce legislatie se aplica? BogdanSM BogdanSM Bu,na ziua, lucrez la un site web al carui continut se afla in intregime gazduit pe un server din SUA...intrebarea mea este: ce legislatie se aplica in ... (vezi toată discuția)
Drepturi proprietate intelectuala SlimBg SlimBg Buna ziua. Am cateva intrebari care graviteaza in jurul aceluiasi subiect, si le voi nota cu 1,2,3. Trademark-ul este aplicat international sau pentru ... (vezi toată discuția)
Drepturi de autor - pliant referndum Madalina1000 Madalina1000 Am fotografiat un pliant pro-referendum familia tradiționala și l-am postat pe site-ul Wikipedia Commons. A fost propus pentru ștergere pe motiv că în ... (vezi toată discuția)