Pentru 2007_rozi:
nu aveam 2 ani de vechime la compania respectiva, deci nu intru sub incidenta articolului respectiv
cat despre dat in judecata, nu m-am interesat inca dar nu cred ca imi permit atat dpdv al timpului cat si al banilor
Pentru adelaida_07:
contractul stipuleaza "În temeiul art. 195 din Codul Muncii, Salariatul/salariata se obliga ca, pentru o perioada de 24 luni de la data finalizarii cursului/stagiului de formare profesionala, sa nu aiba initiativa incetarii contractului individual de munca incheiat cu Angajatorul."
E adevarat ca ne-am despartit prin acordul partilor, dar la initiativa mea.
Revin cu cateva intrabari:
Poate cineva sa sa explice "temeiul" art. 195, mai precis, ce se intampla cu situatiile de formare profesionala sub 60 zile care nu sunt prevazute aici?
Am facut un curs de 2 zile pt care trebuie am semnat ca voi sta 2 ani in companie sau voi plati integral cursul.
Am plecat intre timp de la compania respectiva, in acel moment ei "uitand" de clauza. Poate are importanta, ne-am despartit amiabil, prin incetarea contractului cu acordul partilor.
Problema este ca acum refuza sa imi dea adeverinta de vechime in munca pana nu platesc cursul.
Prima chestiune: este legala clauza aditionala? ; in contract ei fac referire la art. 195, care culmea pare ca ii contrazice (odata pt ca cursul nu e de peste 60 zilesi a doua oara pt. ca metoda de calcul a sumei de inapoiat nu e proportionala cu perioada ramasa neefectuata din angajament). Poate cineva sa confirme ca este invalida clauza din actul aditional?
A doua chestiune: pot sa imi iau adeverinta direct de la ITM? Sunt sigur ca daca as lua-o de acolo, nu m-ar mai deranja nimeni de la vechea firma cu plata banilor.
A treia chesiune: banii trebuiau inapoiati in 15zile de la inregistrarea preavizului. Tinand cont ca am plecat prin acordul partilor, se poate vorbi de preaviz?