avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 984 soluții astăzi
Forum Activitate alin@

Activitate alin@

Răspuns la discuția libertate la 18 ani?
va multumesc pt raspuns doamna Stoica Ioana ,dar dac nu va suparati,tot nu am inteles...dac ma mut la matusa exista posibilitatea sa ma ia cu forta (ca daca ar reusi automat s-ar purta cu mine mult mai rau).As dori un raspuns va rog frumos.o seara buna
Buna seara si Hristos a inviat! in vacanta de Paste matusa mea a fost la un avocat si acesta ia zis ca ma pot muta la ea (tre sa fac o cerere la protectia copilului si dupa 2 zile ma pot muta) dar ca pot exista repercusiuni.Deci v-as ruga sa imi raspundetri dac se poate sa ma ia cu forta de la matusa ,ca dac e asa mai bine ma las pagubasa.Exista sanse sa ma ia inapoi daca eu nu vreau ???Va multumesc frumos!
pt domnii si doamnele care vor sa depun plangere la politie ce ar trebui sa fac ???sa astept ca un om de 100kg sa ma calce in picioare ca sa ia cineva masuri???dupa atatea rele tratamente cum vaa-ti simti dumneavoastra sa aveti in fata o asemenea persoana si sa il confruntati???Din unele raspunsuri am ramas curioasa,e posibil sa plec de acum ,nu la prieten la matusa mea(sora mamei) unde as avea camera mea(acum dorm cu bunica ,care crede ca mama ii facea vraji si ca acum m-a lasat pe mine sa ii continui "munca"),ei nu au nevoie de nici un ban si ar faceo doar ca sa ma ajute pe mine.Prima oara cand am plecat la ea a venit tata si ma luat impotriva vointei mele acasa.S-a purtat frumos atunci dar minunea a tinut 2 saptamani si acum dac nu ii convine ceva ma tine inchisa in casa .Cu prietenul meu as vrea sa formez candva o familie ,il iubesc mult de tot,a fost alaturi de mine in multe clipe grele si a avut si el mereu de suferit dupa actiunile luate de tatal meu.El ar vrea sa ne desparta caci asa dupa mintea lui, m-as ocupa de casa ,dar am si eu o viata ,vreau sa ma plimb sa ma distrez nu sa ma gandesc mereu vine asta beat azi?se va lua de mine sau voi scapa???Deci va rog pot pleca la matusa,dupa cum v-am zis am aproape 17 ani (in iulie anul acesta),fara a fi nevoie de procese sau altceva??Pt dvvoastra e simplu: pleci(am plecat odata si m-a adus acasa si de atunci a strans si mai tare "lantul"),va dati seama dac plec din nou si ma aduce iar acasa cu forta ce se va alege apoi de mine pt ca "l-am sfidat" din nou???!!!Va multumesc din nou si scz inca o data dac v-am plictisit cu povestea mea.o zi buna
Multumesc frumos pt toate raspunsurile dumneavoastra,cel putin acum sunt sigura ca la 18 ani voi scapa de el si voi putea in sfarsit sa imi cladesc si eu un viitor.Pt domnul avocat lascoschi, am plecat de acasa la matusa mea (sora mamei mele care stie cat de mult a suferit mama si sarea la bataie la ea chiar si in ultimele ei luni de viata),ea m-a indrumat atunci la protectia copilului crezand ca nu mai suntem pe vremea stapanilor si a sclavilor,dar cand asistentii sociali l-au chemat pe tata sa vb cu ei ,acesta a mintit cu nerusinare ca si cum el ar fi victima.Daca totul ar fi perfect si frumos oare dc as pleca de acasa aiurea??? ma scuzati domnilor dar stiti cum e sa iti vezi mama agresata chiar si atunci cand e pe patul de moarte?stiti cum e cand propriul tata nu va da nici sa mancati?(el a ajuns la 100kg,chiar se lauda cu asdta), stiti cum e sa vin de la scoala si sa ma ocup de toate prin casa,sa ma culc la 1 noaptea si apoi a doua zi la 6:30 sa o iau de la capat?si dupa toate acestea el considera ca nu am facut suficiente lucruri???ce ar trebui sa fac domnilor sa astept sa ma termine ,sa ma duca langa mama???Am incercat sa scap de el dar cei de la protectia copilului mi-au spulberat toate visele,in america am vazut ca si un caine are drepturi,ma gandeam ca poate am si eu ,dar se pare ca dupa justitia romana esti om doar la 18 ani ,pana atunci nici animal nu pot fi catalogata!!!Va sunt foarte recunoscatoare pt promptitudinea cu care miati raspuns si pt raza de lumina si speranta!!
buna seara! imi cer scuze ca va rapesc din timpul dumneavoastra pretios dar am vazut ca ati ajutat o multime de oameni si m-am gandit ca poate aveti bunavointa de a ma ajuta si pe mine.ma numesc alina si fac 17 ani in iulie anul acesta; sa va povestesc necazul meu, anul trecut in septembrie mi-a murit mama de cancer si am ramas doar cu tata, o persoana care bea foarte mult(este implicata frecvent in scandaluri prin baruri), foarte nervoasa, severa si ilogica.De atunci ma terorizeaza in continu cu scandalurile lui, tipa la mine ,sare la bataie ,nu ma lasa sa dorm ,nu ma lasa sa imi fac temele si cu greu reusesc sa ies din casa in afara scolii,el dorind ca tot timpul meu liber sa gospodaresc si sa fiu sclava lui.Am fost si la protectia copilului unde niste doamne cu nasul pe sus m-au tratat aproape cu indiferenta si automat ca au crezut minciunile indrugate de tatal meu(el mintind cu nerusinare).Singura care reusea cu greu sai domoleasca agresivitatea era mama, si ea avand mereu de suferit de pe urma lui.Eu am un prieten de 2 ani de zile si ne iubim foarte mult si as vrea sa ma mut cu el,dar stiu ca nu se poate pana la 18 ani.De aceea am apelat la dumneavoastra ,intrebarea mea fiind: LA VARSTA DE 18 ANI POT PLECA LEGAL DE ACASA,ARE EL TATA VREO POSIBILITATE SA MA RETINA CU FORTA??? va multumesc anticipat si va rog din tot sufletul sa imi dati un raspuns caci sunt disperata!!!