este posibil incheierea unei tranzacti la notar in timpul casatoriei intre soti ? sau orice acord ,scris sau verbal , intre soti este nul in cazul unui divort urmat de partaj ...?
problema e ca sotia refuza orice contributie financiara din veniturile ei propii ( salariu ) , iar rata la banca si finalizarea constructiei sunt achitate de mine din venituri propiu ( salariu , chirii ale unor bunuri propii...) . nici nu mi-ar convenii ca eu sa suport toate cheltuielile, ca apoi sotia sa-mi ceara jumatate din casa.... ce este de facut in acest caz?
As dori sa adaug ca acest imobil , respectiv casa, a fost construit cu un imprumut bancar de nevoi personale, pe o perioada mai lunga de timp , din care a fost restituit doar o mica parte. La finalizarea divortului se va impartii si datoria de la banca? Acest imprumut a fost garantat cu un bun propiu , obtinut inaintea casatoriei, iar sotia daca refuza plata ratelor bancare dupa divort , atunci va banca va prelua acest bun al meu la care sotia oricum nu ar avea dreptul...
Daca as prelua eu plata ratelor pina la achitarea totala a imprumutului , as dobandi o cota mai mare din casa?
Si totusi vorbim de-o casa care ,teoretic , nu exista in registre, nu este intabulata ... Iar eu refuz sa o intabulez pina la finalizarea divortului. In acest caz cum se poate impartii acest imobil ?
Un imobil , respectiv casa , construita pe trenul bun propiu ( cumparat inaintea casatoriei ) cu un imprumut bancar de nevoi personale , facut la o banca comerciala in timpul casatoriei pe numele subsemnatului si garantat cu un bun propiu - apartament ( cumparat inaintea casatoriei ).
Acest Imobilul , respectiv casa , nu este finalizata, este in statiul '' la rosu '' si nu este intabulata , deci teoretic nu existe in acte.
Imprumutul de nevoi personale a fost facut pe o peroada de 15 ani , din care doar 3 ani au fost achitati pina in acest moment.
Intrebarile mele sunt :
divortul de comun acord cu sotia , varianta simplificata, va fi finalizat curind , in aceasta situatie , ce drepturi are sotia la acest imobil , respectiv casa ? in conditiile in care casa se afla pe terenul bun propiu , dobindit inaintea casatoriei.
Mai are rost sa sa investesc in finalizarea casei si intabularea ei ca apoi sotia sa-mi ceara jumate ? Jumatate din ceva ce nu exista in acte...sau sa astept finalizarea divortului?
Daca finalizez si intabulez casa dupa pronuntarea divortului , iar fosta sotie hotareste sa deschida dupa ceva timp un proces de impartire de bunuri , poate obtine ceva din casa ?