Bună ziua,societatea unde lucrez vinde produse pe platforma Emag.Avem situatia in care clientul renunta la produs dupa ce acesta este facturat si incasat( ramburs sau plata online)noi emitem factura storno(produsul se intoarce in depozit),doar ca Emag ul nu ii restituie suma ci ii ofera clientului un card cadou.card care ne este facturat noua.Cum pot inchide stornarea care imi apare pe fisa clientului?va mulțumesc
Buna seara! Va rog ajutati-ma!!!!Am fost la executor ,am platit taxa,i-am specificat ca debitorul mosteneste un bunnuri de la tatal sau si ca nu stiu daca a facut sau nu succesiune.Executorul mi-a spus ca va cere certificatul de deces de la primarie (mi-a specificat ca poate dura doua saptamanii).La executor am complectat o cerere de executare.Azi am aflat de la debitor ca a facut succesiunea cu o saptamana inainte de expirarea contractului si ca a renuntat impreuna cu fratii in favoarea mamei sale si ca mama sa va vinde bunul mostenit.Dupa semnarea contractului de imprumut aproximativ la o luna a vandut masina care era pe numele sau,acum a renuntat in favoarea mamei sale.Ce mai pot face,imi este frica ca mama lui sa nu vanda bunul si sa raman cu buzele umflate.Asta ca asta dar mai dureros este ca suma care i-am imprumutat-o pe langa faptul ca este mare eu am luat-o din banca(imprumut) si acum platesc rate .Va rog din suflet un ajutor,voi incerca sa gasesc un avocat sa imi spuna ce pot sa fac,dar asta numai luni pot sa o fac si pana atunci cred ca o i-au razna.Mii de multumiri in special d-nei Carpatina.Oare as putea prin ordonanta prezidentiala sa cer anularea certificatului de mostenitor,sau ce pot face s-a impiedic vanzarea bunului pana la obtinerea anularii?
Buna ziua!Va aduc niste noutati referitoare la cazul meu.Astazi am contactat un executor din orasul meu,dat fiind ca contractul de imprumut expirase.Multumesc d-nei Carpatina ptr sfat mi-a fost de folos.Executorul mi-a confirmat ca poate executa imparteala mostenirii.O singura intrebare am ptr ca executorul nu stia exact dupa ce se pune sechestru pe partea mostenita de debitor cum se poate vindea aceea parte.Trebuie rascumparata de restul mostenitorilor ,sau in caz contrar se poate vinde tot bunul ca eu sa imi recuperez partea debitorului?Va rog daca aveti idee sa ma ajutati.Va multumesc .
Carpatina a scris:
Mulțumesc ptr răspuns.Sunteți amabilă sa îmi spune-ți cît durează un asemenea proces?
La executor sa-i spuneti ca debitorul dvs are o mostenire care nu a fost inca impartita. Atunci executorul poate dispune sa se efectueze imparteala mostenirii si partea care ii revine debitorului sa fie pusa sub sechestru pana la achitarea debitului datorat catre dvs, iar in cazul ca din acea parte inca nu v-ati indestulat, atunci executorul va proceda la poprirea pe salariu, asa cum aratesa antecesoarea mea 2007_rozi. Si mai sunt si alte metode de executare, dar acestea mai tarziu.
Multumesc mult pentru raspunsuri m-am mai linistit stiind ca exista o sansa sa imi recuperez banii.In contractul de imprumut semnat in fata notarului apare dupa datele partilor si suma urmatoarea precizare citez:"Noi partile contractante ,hotaram de comun acord,ca in caz de nerestituire a imprumutului la termenul stabilit,imprumutatorul sa poata trece la executarea silita asupra bunurilor mobile si imobile ale imprumutatului ,fara somatie sau punere in intarziere,in baza prezentului act,care constituie titlu executoriu ,conform art 66 di legea nr 36?1995,imprumutatul urmand a suporta si cheltuielile ocazionate de executarea silita."Daca merg direct la executor fara sa apelez la instanta si precizez si faptul ca mostenirea nu a fost impartita dispune impartirea mostenirii si sa puna sechestrul pe partea mostenita de respectivul?Daca restul mostenitorilor nu vor sa vanda bunul mostenit atunci sunt obligati sa il despagubeasca?ptr ca el mosteneste o parte dintr-un apartament.Eu nu voi avea cum sa vand o camera sau cat i se cuvine lui.Ce se poate face?Multumesc mult inca o data ptr timpul acordat.
[/quot
Mulțumesc ptr răspuns.Sunteți amabilă sa îmi spune-ți cît durează un asemenea proces?Și dăcă respectivul nu are nimic pe numele lui cum îl poate obliga instanța să imi inapoieze banii.Și o ultimă intrebare :persoana respectivă moștenește de la tatăl lui o parte dintr-un apartament ,dar restul familiei (mama si 2 frați ) nu vor să facă succesiunea ptr că nu vor să vîndă apartamentul să iși plătescă ,,prietenul,, datoriile Întrebarea mea este ;Dacă îl chem în instanță poate instanța să ii oblige să inainteze succesiunea ?
Am imprumutat un ,,prieten,, cu o suma de banii.Am incheiat un contract de imprumut,menționez că contractul de imprumut s-a incheiat la notar,dar nu s-au pus garanții,în contract scrie că după expirarea termenului se trece la executarea bunurilor ,problema ii că persoana respectivă nu are bunuri pe numele lui.Ce pot sa fac? Vă rog sa imi da-ți un sfat.După ce i-am dat banii am aflat ca a mai imprumutat și de la alte persoane banii fără a-i Înapoia.Există vreo modaliate să fie tras la răspundere?
buna ziua,in urma cu cateva luni am dat o suma de bani imprumut unei cunostiinte si anume 38000 de mii de euro.Imprumutantul a semnat in fata unui notar un contract de imprumut cu titlu executoresc.Data de rambursare a imprumutului este 30 aprilie 2009.In contract se precizeaza ca dupa 30 aprilie2009 se poate trece la executarea silita abunurilor mobile si imobile.Problema este ca imprumutantul nu are in momentul de fata nici un bun pe numele sau.Dar in noiembrie 2008 a murit tatal lui fiind mostenitor impreuna cu mama lui si un frate.Din cate stiu nu au facut succesiunea si nici nu au de gand sa o faca.Exista vreo modalitate de a executa partea din bunurile ce i se cuvin?Sau ce sanse avem sa ne recuperam suma imprumutata.Va multumesc si astept parerile dvs in legatura cu aceasta situatie.