avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 830 soluții astăzi
Forum Activitate corina51

Activitate corina51

Deci ar fi trebuit sa fiu mai specifică? Mie mi-era teamă să nu plictisesc cu amănunte. Nu știi cum e mai bine...
Pe viitor, asa voi face, voi prezenta speța ca atare, nu voi mai pune întrebări generice. Oricum, mulțumesc ca v-ați pierdut timpul cu răspunsul.

Etsy123 a scris:

Atunci când deschideți un topic trebuie sa continuați acolo , dacă d-voastră deschideți altul , consultanții nu au cum sa facă legătura între ele ca nu sunteți singurul utilizator aici , sunt sute ca d-voastră care scriu zilnic . După cum ati văzut mai sus , vi s-a cerut sa trimiteți link-ul cu topicul inițial . Aici pe forum nu se acorda consultații , puteți primi doar niște răspunsuri la modul general care nu știu cat va ajuta mai ales ca nu ati dat nici un fel de amănunte . Pentru un ajutor calificat trebuie sa mergeți la un avocat , numai acolo veți primi cea mai buna soluție la problema d-voastră .

"Nu este de Competenta Curtii Constitutionale ..Actiunea este de competenta Curtii de Apel."
Să înțeleg că ar fi bine sa încercăm Să contactam un avocat.
Mulțumesc frumos pentru răspuns și pentru precizarea referitoare la numărul de petiții.

Cornel Vasile a scris:

Nu este de Competenta Curtii Constitutionale ..Actiunea este de competenta Curtii de Apel.

De multitudinea de petitii scap usor ..cititi OG 27/2002 si vedeti ce se prevede in situatia in care trimiteti mai multe petitii.

art.10
(1) În cazul în care un petiționar adresează aceleiași autorități sau instituții publice mai multe petiții, sesizând aceeași problemă, acestea se vor conexa, petentul urmând să primească un singur răspuns care trebuie să faca referire la toate petițiile primite.
(2) Dacă după trimiterea răspunsului se primește o nouă petiție de la același petiționar ori de la o autoritate sau instituție publică greșit sesizată, cu același conținut, aceasta se clasează, la numărul inițial făcându-se mențiune despre faptul ca s-a răspuns.

Ce vrea sa însemne "aiurea"? Nu înțeleg ce vreți sa spuneți. Poate este util să repet întrebarea:

Bună ziua. Ce căi de acțiune ar fi de urmat împotriva unui minister în cazul în care nu aplică și proroghează constant, de câțiva ani, o lege votată in Parlament, semnată, apărută în MO. Probabil au teancuri de petiții de la cei păgubiți, inclusiv de la mine (6 la număr), dar răspunsul a fost invariabil același. Unde sa ne adresăm, unui avocat, sau Avocatul Poporului, sau Curtea Constituțională?
Etsy123 a scris:

Continuati discutia unde ati inceput-o , nu are nimeni cum sa ghiceasca ce ati intrebat d-voastra daca scrieti aiurea .

Oare de ce nu primesc nici un răspuns la întrebarea mea? Nu găsesc unde ar trebui sa întreb moderatorii, oare se șterg de către cineva? Am fluierat în biserică?
Bună ziua. Ce căi de acțiune ar fi de urmat împotriva unui minister în cazul în care nu aplică și proroghează constant, de câțiva ani, o lege votată in Parlament, semnată, apărută în MO. Probabil au teancuri de petiții de la cei păgubiți, inclusiv de la mine (6), dar răspunsul a fost invariabil același, în limba de lemn cunoscută: se proroghează. Nu am fost încă la nici un avocat și nu știu dacă s-ar încumeta la așa ceva. Va rog sa îmi spuneți dacă aș (sau am avea, dacă ne-am constitui intr-o asociație) sorți de izbândă, sau ar fi de competența Curții Constituțional?
Mulțumesc.
Ca asigurat, la câte trimiteri am dreptul anual pentru investigații paraclinice (analize laborator) de la medicul de familie? Fiind cu handicap pot face analize mai des?
Medicul de familie poate refuza trimitere prin Casa de Asigurari la analize medicale lunar? În situația în care boala de care sufăr trebuie monitorizată lunar și valorile fluctuează permanent și deci trebuie stabilit dozajul tratamentului în funcție de rezultate? Îmi spune ca are dreptul prin lege doar la 6 luni. Care lege?Ce fac în situația asta? Poate medicul specialist să ma trimită? Sau ce fac?
Îmi pare rău că revin cu aceeași intrwbare...
Mulțumesc frumos pentru răspuns. Mai degrabă Ministerului Sănătății, șanse puține. O lege inutilă.
Bună ziua, are cineva informații despre aplicarea Legii nr. 4/2021, care arată că atât persoanele ce suspectează că au alergii, cât și cele confirmate cu acest tip de afecțiuni să aibă o serie de beneficii, inclusiv posibilitatea de a face analize și teste în mod gratuit? Sunt vizate persoanele care fac alergii cauzatoare de moarte, astmul bronsic alergic, edemul glotic, etc... Am găsit informația că, deși legea a fost votată și apărută în Monitor oficial, nu se aplică din cauză că nu sunt norme de aplicare. Au trecut 2 ani, ce ar trebui făcut, ce as putea face eu?
Nu vreau sa fac politică, dar e posibil ca un guvern sa propună și sa bifeze o lege, conștient ca nu se va aplica, doar ca să câștige capital electoral? Ce ar fi de făcut?
Bună ziua, referitor la Legea 4/2021, privind protecția persoanelor alergiice, lege care există dar nu se aplica din cauza lipsei NORMELOR, ce ar trebui sa fac, unde și ce sa scriu, o petiție, să trag de mânecă pe cine sau ce instituție ca aceasta lege sa se aplice? M-am saturat sa-mi dau banii în fiecare lună pe analize care "nu se decontează", sincer! Și așa se duc banii pe medicamente pentru imunitate care NU se compensează de CAS că cică ar fi suplimente. Menționez ca pe rețeta medicala îmi bifează medicul căsuța cu handicap permanent dar pe trimiterea la laborator, nu. Oare am fost destul de explicită? Sunt cu handicap accentuat și permanent din cauza astm bronsic alergic.