draga mea,aproape ca ma aflu in aceeasi situatie........in primul rand sunt chiar foarte nou in forum,si in al doilea rand eu deja m-am casatorit cu o frumoasa romanca,impreuna avem un copil.in urma cu sapte ani am venit in ro si pe atunci mi s-a spus ca in maxim trei ani nu voi avea nevoie de absolut nimic pt a deveni cetatean roman,si..........?mi s-a spus ca este suficient ca consulatul roman din istambul sa ne elibereze si un certificat de casatorie prin care ni se accepta casatoria SI de catre statul roman ........mda,acum am revenit in ro si de trei zile nimeni nu-mi da nici o informatie ajutatoare........
insa,voua va doresc sa fiti sanatosi,fericiti si sa va iubiti mult. imi pare rau ca nu va pot sfatui,nu va pot ajuta,dar din suflet va doresc sa gasiti acele persoane sincere care sa va spuna exact la ce sa va steptati, si nu acele persoane false si ipocrite care pe noi ne-au mintit si pentru care toate visele noastre se pierd.am facut o casa pe eritoriul romaniei,casa unde ar fi trebuit sa locuim,dar legea nu-i de partea noastra,astfel ca suntem nevoiti cu casa in ro, sa platim chirie in turcia.cum este posibil asa ceva?
nu stiu daca a-ti simtit,dar suntem alaturi de dv si iubitul dv,alaturi de toti cei care sunt in astfel de situatii si nu numai
tot cei mai bun si mai frumos sa vi se intample...........mult,dar foarte mult succes pe viitor
buna ziua, numele meu este sellahatin si sunt un cetatean turc casatorit in anul 2000 cu o cetateana straina mie,mai exact din romania. casatoria a avut loc in turcia,unde am devenit proprietari a doua acte de casatorie,atat certficatul eliberat de catre autoritatile turce,cat si un certificat eliberat de catre consulatul roman din istambul. din aceasta casatorie a rezultat un copil. atat sotia mea,cat si copilasul au dreptul de sedere pe teritoriul romaniei atat cat poftesc,in timp ce eu trebuie sa stau departe de ei. acum am venit in romania,bineinteles pentru o perioada limitata,destul de scurta, si.........oricat as vrea,nu reusesc sa-i inteleg p d-mnii care,din punctul meu de vedere sunt in masura de a da informatiile necesare,este vorba de angajatii caselor de casatorie,acolo unde am fost trimisi de catre alte institutii,acestia dintai,dar si cei din urma,nu au stiut sa-mi de-a vreo informatie legata de problema mea,au ridicat efectiv din umeri spunandu-mi ca nu am deschis usa care trebuie, iar din punctul lor de vedere atata timp cat nu fac afaceri in aceasta tara,atata timp cat nu sunt un cetatean care plateste taxe si impozite si nu aduce profit acestei tari, "yoc romania","turcia la fata ta",.acest raspuns l-am primit de la doua doamne ,angajate ale oficiului starii civile, "foarte amabile". in conculzie,va rog ajutati-ma sau macar indrumati-ma ,pentru ca eu chiar nu stiu incotr-o sa apuc, nu vreau decat sa stiu exact ce conditii trebuie sa indeplinesc pentru a putea beneficia de o carte de identitate, ca cetatean roman,ce trebuie sa fac pentru a putea intra in tara cu familia mea fara sa-mi fac griji ca va trebui sa ma reintorc mai devreme in turcia ,pt a nu depasi viza. va multumesc si va rog inca o data sa ma ajutati.