buna ziua, numele meu este sellahatin si sunt un cetatean turc casatorit in anul 2000 cu o cetateana straina mie,mai exact din romania. casatoria a avut loc in turcia,unde am devenit proprietari a doua acte de casatorie,atat certficatul eliberat de catre autoritatile turce,cat si un certificat eliberat de catre consulatul roman din istambul. din aceasta casatorie a rezultat un copil. atat sotia mea,cat si copilasul au dreptul de sedere pe teritoriul romaniei atat cat poftesc,in timp ce eu trebuie sa stau departe de ei. acum am venit in romania,bineinteles pentru o perioada limitata,destul de scurta, si.........oricat as vrea,nu reusesc sa-i inteleg p d-mnii care,din punctul meu de vedere sunt in masura de a da informatiile necesare,este vorba de angajatii caselor de casatorie,acolo unde am fost trimisi de catre alte institutii,acestia dintai,dar si cei din urma,nu au stiut sa-mi de-a vreo informatie legata de problema mea,au ridicat efectiv din umeri spunandu-mi ca nu am deschis usa care trebuie, iar din punctul lor de vedere atata timp cat nu fac afaceri in aceasta tara,atata timp cat nu sunt un cetatean care plateste taxe si impozite si nu aduce profit acestei tari, "yoc romania","turcia la fata ta",.acest raspuns l-am primit de la doua doamne ,angajate ale oficiului starii civile, "foarte amabile". in conculzie,va rog ajutati-ma sau macar indrumati-ma ,pentru ca eu chiar nu stiu incotr-o sa apuc, nu vreau decat sa stiu exact ce conditii trebuie sa indeplinesc pentru a putea beneficia de o carte de identitate, ca cetatean roman,ce trebuie sa fac pentru a putea intra in tara cu familia mea fara sa-mi fac griji ca va trebui sa ma reintorc mai devreme in turcia ,pt a nu depasi viza. va multumesc si va rog inca o data sa ma ajutati.
Cel mai recent răspuns:
AGBAYRAMOGLU , utilizator
02:35, 20 Februarie 2011