avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 813 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Dreptul familiei sau probleme ... cetatean turc casatorit cu o romanca
Discuție deschisă în Dreptul familiei sau probleme juridice de familie

cetatean turc casatorit cu o romanca


buna ziua, numele meu este sellahatin si sunt un cetatean turc casatorit in anul 2000 cu o cetateana straina mie,mai exact din romania. casatoria a avut loc in turcia,unde am devenit proprietari a doua acte de casatorie,atat certficatul eliberat de catre autoritatile turce,cat si un certificat eliberat de catre consulatul roman din istambul. din aceasta casatorie a rezultat un copil. atat sotia mea,cat si copilasul au dreptul de sedere pe teritoriul romaniei atat cat poftesc,in timp ce eu trebuie sa stau departe de ei. acum am venit in romania,bineinteles pentru o perioada limitata,destul de scurta, si.........oricat as vrea,nu reusesc sa-i inteleg p d-mnii care,din punctul meu de vedere sunt in masura de a da informatiile necesare,este vorba de angajatii caselor de casatorie,acolo unde am fost trimisi de catre alte institutii,acestia dintai,dar si cei din urma,nu au stiut sa-mi de-a vreo informatie legata de problema mea,au ridicat efectiv din umeri spunandu-mi ca nu am deschis usa care trebuie, iar din punctul lor de vedere atata timp cat nu fac afaceri in aceasta tara,atata timp cat nu sunt un cetatean care plateste taxe si impozite si nu aduce profit acestei tari, "yoc romania","turcia la fata ta",.acest raspuns l-am primit de la doua doamne ,angajate ale oficiului starii civile, "foarte amabile". in conculzie,va rog ajutati-ma sau macar indrumati-ma ,pentru ca eu chiar nu stiu incotr-o sa apuc, nu vreau decat sa stiu exact ce conditii trebuie sa indeplinesc pentru a putea beneficia de o carte de identitate, ca cetatean roman,ce trebuie sa fac pentru a putea intra in tara cu familia mea fara sa-mi fac griji ca va trebui sa ma reintorc mai devreme in turcia ,pt a nu depasi viza. va multumesc si va rog inca o data sa ma ajutati.
Cel mai recent răspuns: AGBAYRAMOGLU , utilizator 02:35, 20 Februarie 2011
Domnule Sellahatin,
Incercati sa va luati dubla cetatenie (turca si romana) astfel aveti posibilitatea sa va reintregiti familia (indiferent unde se afla in momentul respectiv). Nu este usor, dar sper ca veti reusi.
ACTE NECESARE PENTRU ACORDAREA CETATENIEI ROMANE
* Paşaportul (original şi xerox, inclusiv de pe paginile cu viză de rezidenţă) sau procură specială;
* Adeverinţă de la Serviciul Paşapoarte Judeţean din care să rezulte de când domiciliază în România ;
* Certificat de naştere tradus în limba română şi legalizat ;
* Cerificatul de căsătorie (original şi xerox, numai în cazul căsătoriei cu un cetăţean român) ;
* Certificate de naştere copii (numai în cazul căsătoriei cu un cetăţean român) ;
* Dovada sursei legale de existenţă în România :
- acte S.C. (act constitutiv, hotărâre judecătoarească, C.Î.);
- contract de muncă încheiat prin Camera de Muncă (original + xerox) ;
- talon de pensie ;
- extras cont personal.
* Diplomă de studii (xerox ) ;
* Cazier judiciar din România ;
* Cazier judiciar din străinătate ( tradus în limba română şi legalizat);
* Dovada de locuinţă (contract de vanzare-cumparare / închiriere) – original şi xerox;
* Dovada plăţii taxei consulare (187,5 lei);
* Taxă înregistrare cerere ( 3 lei);
* Taxă de publicitate a cererii în M.Of. ( 65 lei);
* Timbru judiciar de 1,5 lei ;
* Dosar cu şină .
Studiati Legea nr. 21/1991 a cetateniei romane (publicata in Monitorul Oficial nr. 98 din 6 martie 2000), aici puteti gasi mult mai multe detalii.

Va doresc succes

Consilier juridic
V. Ioana-Iulica
DOMNULE SELLAHATIN , SITUATIA DVS ESTE IDENTICA CU CEA A SOTULUI MEU....IMI PUTETI SCRIE VA ROG CE SI CUM ATI REZOLVAT SITUATIA OBTINERII CETATENIEI ROMANE ?
VA MULTUMESC ANTICIPAT PT RASPUNS.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cetatean turc casatorİt in rominİa  ELENA  007 ELENA 007 BUNA SEARA. Va rog sa-mi spuneti şi mie ce acte ımi trebuiesc pentru a fi cetatean romın.Sınt casatorita ın romınia cu un cetatean ... (vezi toată discuția)
Acte pentru obtinerea pasaportului rominesc.urgent! fragolina fragolina Sunt Moldoveanca , casatorita la 20 mai 2007 cu cetatean romin , ma aflu la moment in Italia , deja de aproape 2 ani si dupa casatorie cu cetatean romin n.am ... (vezi toată discuția)
Obtinere cetatenie sayeh sayeh Buna ziua, Sunt cetatean Iranian si am domiciliul in Romania de 7 ani. Am inceput cu o viza de 6 ani de studii fara intrerupere si de aproape un an am viza ... (vezi toată discuția)