avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 836 soluții astăzi
Forum Activitate The Ace

Activitate The Ace

Mersi de opinie dar totusi cred ca se poate introduce direct actiune pe litigii de munca, in baza art 171 Codul muncii (articolul cu termenul de prescriptie de 3 ani de la nasterea dreptului).
As vrea totusi sa aflu daca acest rationament al meu este corect, respectiv:
Drepturile salariale au fost castigate prin lege intre 01.09.2008 si 31.12.2009 (incepand cu 1 ianuarie 2010 articolul cu respectivele drepturi salariale a fost abrogat). Astazi, octombrie 2011, oamenii vor recuperarea acelor drepturi salariale, desi articolul in speta a fost abrogat incepand cu 2010.
Eu personal cred ca nu e nici o problema sa introduc o actiune, in baza art 171 C. Muncii, si sa cer obligarea institutiilor in cauza la calcularea si plata acelor drepturi salariale.
As dori totusi sa vad un feedback de la colegii de forum privitor la aceasta speta.
Am rugamintea de a va opri atentia asupra unei spete interesante:

Potrivit O.G. 21/2007 art 15', salariatii anumitor institutii ale statului au beneficiat de o serie de diferente salariale in perioada 01.09.2008 - 31.12.2009 (moment in care art. 15' in discutie a fost abrogat prin L 330/2009)
Ca atare a fost un drep al lor castigat.
In prezent acei salariati ar dori recuperarea acelor diferente salariale.
Lasand la o parte termenul de 3 ani anterior, binecunoscut, in care poti cere drepturi salariale, ma intereseaza pe ce se poate intemeia actiunea, in conditiile in care articolul, in vigoare in acel moment, afost abrogat.
Mai pe scurt, astazi nu mai am articolul acela, dar la momentul respectiv a fost in vigoare.
Logic este sa poti cere acei bani, ata timp cat este un drept castigat, dar temeiul legal ma macina ...#-o