avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 547 soluții astăzi
Forum Activitate Ana M Eliade

Activitate Ana M Eliade

O persoana aflata in concediu de ingrijire copil in perioada ianuarie 2011 - noiembrie 2011 si angajata in luna decembrie (dupa finalizarea CIC), trebuie sa plateasca contributia pentru asigurari de sanatate pentru veniturile din dobanzi (pentru depozite bancare) obtinute in cursul anului?

Multumesc anticipat.
Răspuns la discuția tichete cadou paste 2012
Poate va lamuriti de aici:
[ link extern ]
O societate fara angajati care are incheiata o conventie civila cu o persoana fizica in luna martie, pentru 2 zile, trebuie sa depuna declaratia 010 ? Daca da, se bifeaza doar CAS si somajul sau si impozitul pe venitul din salarii, desi impozitul declarat in 112 este cel pe veniturile rezultate din activitati profesionale desfasurate in baza conventiilor civile?

Multumesc anticipat.
In cazul unui salariat care are ocazional, in luna martie 2012, o conventie civila pentru 2 zile, incheiata conform art 52 1 din Codul Fiscal pentru care se aplica art 257 alin 2 lit b din Legea 95/2006, cum se completeaza declaratia pentru sanatate (Declaratia privind obligatiile de constituire si plata la FNAUSS datorate de alte persoane decat cele care desfasoara activitate in baza unui contract individual de munca)? In cazul in care conventia civila este incheiata in martie 2012, pana la ce data trebuie depusa declaratia? Procentul de 5.5% se aplica la venitul brut (in cazul unei persoane care este si salariat)? Concret, daca venitul brut este de 100 lei, contributia este de 5.5 lei?

Multumesc anticipat.
O linie de credit obtinuta initial in 2010, pentru un an si prelungita la scadenta, in 2011, cu inca un an, dupa reinnoire trebuie sa fie incadrata ca o datorie pe termen scurt sau ca o datorie pe termen mediu?

Multumesc aniticipat.
Cum se impoziteaza, din punctul de vedere al angajatului si angajatorului, primele de asigurare pentru deces si invaliditate din accident, platite de unitate pentru salariatii proprii, altele decat cele obligatorii?
Discuție Declaratia 205
In 2008 s-a repartizat o anumita suma la dividende. Impozitul a fost achitat pana 25.01.2009. In 2009 nu s-au ridicat deloc dividende nete. In 2010, s-a ridicat o parte din dividendele nete repartizate in 2008.

Cum se intocmeste declaratia 205 in acest caz?
Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Răspuns la discuția Compensare 6 saptamani
In acest caz, cum se completeaza declaratia de somaj unde orele apar suspendate si, in consecinta, baza de calcul ar trebui sa fie zero?

Multumesc.
Compensarea diferentei dintre salariul de baza si indemnizatia de maternitate pentru minim sase saptamani este un drept de natura salariala impozabil? Daca da, acesta se poate acorda in perioada in care salariata este in concediu de sarcina si lauzie, respectiv ingrijire copil, cand contractul de munca este suspendat?

Multumesc anticipat pentru raspunsuri.
Am primit o factura de servicii din China, servicii de verificare a conformitatii marfii. Factura este fara TVA.

Va rog sa-mi confirmati ca, din punct de vedere al TVA-ul trebuie facuta taxare inversa, ca fiind operatiune taxabila in Romania ( norme metodologice at 133, alin 2), iar din punct de vedere al impozitului pe nerezidenti nu am nici o obligatie deoarece locul de desfasurare al activitatii nu este in Romania.

In decont, operatiunea trebuie sa apara la randurile 7, respectiv 19.

Multumesc anticipat pentru raspunsuri.