avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 612 soluții astăzi
Forum Discuţii contabile şi ... Fiscalitate - Salarii tichete cadou paste 2012
Discuție deschisă în Fiscalitate - Salarii

tichete cadou paste 2012

buna ziua,
dorim sa dam tuturor salariatilor societatii cu ocazia Pastelui 2012 tichete cadou (valoare aproximativa 300 lei fiecare). In afara de impozitul pe venit de 16% se mai plateste ceva? Multumesc anticipat!
Cel mai recent răspuns: melisalov , utilizator 11:10, 4 Aprilie 2012
Cod fiscal 2012 anaf
Art 55 (4) Următoarele sume nu sunt incluse în veniturile salariale şi nu sunt impozabile, în înţelesul impozitului pe venit:
a) ajutoarele de înmormântare, ajutoarele pentru pierderi produse în gospodăriile proprii ca urmare a calamităţilor naturale, ajutoarele pentru bolile grave şi incurabile, ajutoarele pentru naştere, veniturile reprezentând cadouri pentru copiii minori ai salariaţilor, cadourile oferite salariatelor, contravaloarea transportului la şi de la locul de muncă al salariatului, costul prestaţiilor pentru tratament şi odihnă, inclusiv transportul pentru salariaţii proprii şi membrii de familie ai acestora, acordate de angajator pentru salariaţii proprii sau alte persoane, astfel cum este prevăzut în contractul de muncă.
Cadourile oferite de angajatori în beneficiul copiilor minori ai angajaţilor, cu ocazia Paştelui, zilei de 1 iunie, Crăciunului şi a sărbătorilor similare ale altor culte religioase, precum şi cadourile oferite angajatelor cu ocazia zilei de 8 martie sunt neimpozabile, în măsura în care valoarea cadoului oferit fiecărei persoane, cu orice ocazie din cele de mai sus, nu depăşeşte 150 lei.Nu sunt incluse în veniturile salariale şi nu sunt impozabile nici veniturile de natura celor prevăzute mai sus, realizate de persoane fizice, dacă aceste venituri sunt primite în baza unor legi speciale şi finanţate din buget; Norme metodologice
Art. 296^15 Excepţii generale
Nu se cuprind în baza lunară a contribuţiilor sociale obligatorii, prevăzută la art. 296^4, următoarele:a) sumele primite de membrii fondatori ai societăţilor comerciale constituite prin subscripţie publică;
b) ajutoarele de înmormântare, ajutoarele pentru pierderi produse în gospodăriile proprii ca urmare a calamităţilor naturale, ajutoarele pentru bolile grave şi incurabile, ajutoarele pentru naştere, veniturile reprezentând cadouri pentru copiii minori ai salariaţilor, cadourile oferite salariatelor, contravaloarea transportului la şi de la locul de muncă al salariatului, costul prestaţiilor pentru tratament şi odihnă, inclusiv transportul pentru salariaţii proprii şi membrii de familie ai acestora, acordate de angajator pentru salariaţii proprii sau alte persoane, astfel cum este prevăzut în contractul de muncă. Cadourile oferite de angajatori în beneficiul copiilor minori ai angajaţilor, cu ocazia Paştelui, zilei de 1 iunie, Crăciunului şi a sărbătorilor similare ale altor culte religioase, precum şi cadourile oferite salariatelor cu ocazia zilei de 8 martie nu intră în baza de calcul, în măsura în care valoarea cadoului oferit fiecărei persoane, cu orice ocazie dintre cele de mai sus, nu depăşeşte 150 lei;


:luck:




as vrea si eu parerea unui consultant
Multumesc,

Corina M.
Ultima modificare: Marți, 20 Martie 2012
Herra_, utilizator
In cazul prezentat mai sus tichetele cadou sunt considerate prime si sunt asimilate salariilor din punct de vedere fiscal.

Adica, se platesc aceleasi contributii ca si pentru celelalte drepturi salariale primite in mod curent.
atunci nu exista nicio reducere (angajat sau angajator) daca se dau salariatilor cu ocazia Pastelui aceste tichete in locul primelor efective primite sub forma de numerar?
-art 296 indice 15 lit o) Cod Fiscal: "Nu se cuprind în baza lunară a contribuţiilor sociale obligatorii... tichetele de masă, tichetele de vacanţă, tichetele cadou şi tichetele de creşă, acordate potrivit legii;"-

Ultima modificare: Vineri, 23 Martie 2012
misuku81, utilizator
Poate va lamuriti de aici:
[ link extern ]
Ana M Eliade a scris:

Poate va lamuriti de aici:
[ link extern ]



E cam acelasi lucru cu ce am spus eu mai sus.

Alte discuții în legătură

Tichete cadou SZABO PARASCHIVA SZABO PARASCHIVA DACA AM ANGAJATI NUMAI BARBATI, FARA COPII, POT SA LE ACORD TICHETE CADOU DE PASTE (vezi toată discuția)
Regim fiscal tichete cadou lilireli lilireli un SRL platitor impozit pe profit acorda tichete cadou salariatilor ( val mai mare de 150 lei), salariatii nu au copii minori valoarea totala a tichetelor ... (vezi toată discuția)
Tichetul codou - impozitare 16% + contributii ? 22.08.2009 22.08.2009 Buna ziua as dori sa stiu , daca la tichetele cadou acordate tuturor salariatiilor se iau contributii de 10.5%,05%, 5.5% + impozit de 16 % ... (vezi toată discuția)