avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 469 soluții astăzi
Forum Activitate TANEORA

Activitate TANEORA

Sunt asociat unic intr-un SRL cu obiect de activitate -evidenta si expertiza contabila .
M-am inbolnavit si acum sunt in perioada in care imi de depun la CNPAS dosarul de pensionare pe caz de boala - pensionare de invaliditate gr II . Intrebarea este daca o data pensionat medical gr II, mai pot avea calitatea de asociat unic in SRL , sau trebuie sa inchid societatea , concret daca in conformitate cu legea 19 pot incasa pensie invaliditate gr II si venituri din dividende in caliate de asociat unic in cadrul unui SRL, societatea va avea un angajat care va desasura activitate .Va multumesc
Răspuns la discuția schimbare contabil
Stimate Domn ,
In cazul in care nu exista un contract de prestari ( ceeace este greu de crezut din ce relatati dumneavoastra ) este dificil ca sa va dam niste sfaturi pe site , dar va putem ajuta , consillindu-va in situatia creata.
Noi , dupa ce identificam concret ( prin documentesau printr-o discutie ) situatia in care va aflati , va putem ajuta cu
: - functie de ob de activitate si inreg la AdmFin a societ va facem o lista cu registrele , rapoartele si alte situatii financar -contabile , cu declaratiile si situatiile financiare care trebuiau depuse la Adm inanc ,alte doc , pe care trebuie sa le primiti de la vechea contabila .
In ceeace priveste reprezentarea dumneavoastra de administrator , ea sigur va trebui dovedita prin : certificat emis de Registrul comertului sau un contract de munca intre le ITM din care sa rezulte ca aveti aceasta funtie .
Nu este recomandat sa luati ncu dumneavoastra un expert contabil ( prezenta acestuia creaza mai mari disensiuni ) .
Eu va recomand ca toate documentele pe care le ridicati de la fost contabil sa le ridicati pe baza de proces verbal de predare primire ( semnat ata de persoana care preda documentele cat si de persoana care primeste documentele) , si odata aduse la sediul societatii ele pot fi analizate .
In cazul in care nu sunt predate toate , procesul verbal de predare primire va ajuta sa dovediti ca nu le-ati primit sau ca ce ati p[rimit nu este in regula .
Daca doriti o colaborare cu noi [EDITAT - reclama interzisa de regulament]