avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 767 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Societăţi comerciale schimbare contabil
Discuție deschisă în Societăţi comerciale

schimbare contabil

buna ziua tuturor,

as dori sa schimb contabila , ce pasi trebuie sa urmezi, toate actele firmei se afla la sediul contabilei, as dori sa stiu cum trebuie sa procedezi, daca nu a facut si alte prostii in acte, ca de altfel a facut pe apartamentul cumparat pe firma un contract de comodat pentru sediul unei firme infiintate de ea, falsificand semnatura mea.
nu am nici un contract cu ea, ( prestari servicii sau colaborare, absolut nimic, ) apare doar stampila firmei ei si o semnatura, nici macar numele persoanei care semneaza.

va rog foarte mult sa ma ajutati,
va multumesc anticipat tuturor,
Cel mai recent răspuns: trope_doi , utilizator 03:14, 11 Aprilie 2009
Cum adica, toate actele sunt la contabila?Pai , ma intreb a cui este firma, de fapt.Nu prea e normal.Si ce stampila apare daca nu aveti contract cu ea sau cu firma ei?Si ce firma are ea , pentru ca daca ar avea o firma de contabilitate autorizata nu si-ar permite sa faca falsuri, cum ne-ati mai povestit intr-un topic mai vechi.Pasii de urmat in cazul asta sunt simpli, suni la usa, bun ziua, da-mi actele, punct.Fara contract, fara relatii angajat-angajator nu prea aveti ce sa-i cereti.Nu puteti decat sa-i reprosati vreo eventuala greseala, de tras la raspundere mai greu.Succes!
va multumesc frumos,

da intradevar, e c-am complicata situatia, tocmai de aceea cer sfaturi si ajutor, pai daca cer actele , eu nu am nici o garantie ca mi se vor da actele in regula si toate, am la ea bonuri , facturi, tot ce am achizitionat pentru utilarea aprtamentului, ca de fapt asta este activitatea firmei, imobil cumparat pe firma , altceva nu desfasoara activitatea, tin sa precizezi ca asociatul unic este plecat din tara, eu fiind administratorul firmei, pot sa cer actele in calitatea de administrator, sau o sa ceara o scrisoare din partea asociatului,
da contabila are o firma "MARE" care dupa spusele lor ruleaza anual 500 mii de euro, dar cum iti permiti sa faci magarii de 100 de euro, INTREBARE.
NU EXISTA CONTRACT INTRE FIRME, dar ei stampileaza bilantul , balanta declaratiile care se depun lunar.
nu as putea sa ma duc cu un expert contabil, sa verifice actele?
Bineinteles ca puteti sa apelati la un expert contabil sau la un consultant fiscal care sa verifice actele, oricum va sfatuiesc s-o faceti dupa ce obtineti actele de la ea, insa, nu va fi usor.M-am confruntat de multe ori cu astfel de situatii cand fostii contabili tineau cu dintii, ca sa zic asa de firma si dadeau actele cu taraita sa traga de timp, din razbunare sau varii motive.Ca administrator al societatii ar trebui sa fiti mandatat deplin.Deci aveti dreptul sa cereti actele
Stimate Domn ,
In cazul in care nu exista un contract de prestari ( ceeace este greu de crezut din ce relatati dumneavoastra ) este dificil ca sa va dam niste sfaturi pe site , dar va putem ajuta , consillindu-va in situatia creata.
Noi , dupa ce identificam concret ( prin documentesau printr-o discutie ) situatia in care va aflati , va putem ajuta cu
: - functie de ob de activitate si inreg la AdmFin a societ va facem o lista cu registrele , rapoartele si alte situatii financar -contabile , cu declaratiile si situatiile financiare care trebuiau depuse la Adm inanc ,alte doc , pe care trebuie sa le primiti de la vechea contabila .
In ceeace priveste reprezentarea dumneavoastra de administrator , ea sigur va trebui dovedita prin : certificat emis de Registrul comertului sau un contract de munca intre le ITM din care sa rezulte ca aveti aceasta funtie .
Nu este recomandat sa luati ncu dumneavoastra un expert contabil ( prezenta acestuia creaza mai mari disensiuni ) .
Eu va recomand ca toate documentele pe care le ridicati de la fost contabil sa le ridicati pe baza de proces verbal de predare primire ( semnat ata de persoana care preda documentele cat si de persoana care primeste documentele) , si odata aduse la sediul societatii ele pot fi analizate .
In cazul in care nu sunt predate toate , procesul verbal de predare primire va ajuta sa dovediti ca nu le-ati primit sau ca ce ati p[rimit nu este in regula .
Daca doriti o colaborare cu noi [EDITAT - reclama interzisa de regulament]
Ultima modificare: Joi, 9 Aprilie 2009
ContSters20980, utilizator
Eu nu cred ca lucrurile sunt intocmai cum le expuneti dvs. pentru ca daca nu v-ar fi convenit situatia renuntati de mult la contabila. De multe ori firmele apeleaza la serviile contabile ale unor persoane fara contract, fara factura, fara..... si cand apare supararea incep sa spuna si ce au facut si ce nu au facut.

Alte discuții în legătură

Preluare societate prin cesiune ALINAfenesan ALINAfenesan buna ziua, va rog sa ma ajutati cu raspunsuri pentru urmatoarea situatie: o societate aflata in inactivitate temporara (suspendata) este preluata de catre un ... (vezi toată discuția)
Care este procedura legala prin care un fost administrator de bloc sa fie determinat sa predea actele? Constanta Loga Constanta Loga Care este procedura legala prin care un fost administrator de bloc refuza predarea documentelor justificative (facturi,chitante,bonuri fiscale)registrele ... (vezi toată discuția)
Demiterea administratorului angelica82 angelica82 Buna seara.Locuiesc pe o scara de bloc cu 43 aparatmente.Din cauza unor neregului sesizate de mai multi vecici si din cauza unor salarii colosale pe care ... (vezi toată discuția)