Care este procedura legala prin care un fost administrator de bloc refuza predarea documentelor justificative (facturi,chitante,bonuri fiscale)registrele contabile dupa care s-au intocmit listele de plata a cotelor de intretinere(3ani)dat fiind faptul ca exista debite mari si se doreste actionarea in instanta judecatoreasca a proprietarului restantier?
Din titlu am inteles exact problema dv si ma gandeam ca voi gasi si detalii in topic dar cand am deschis topicul si am citit mesajul am constatat ca este aproape identic cu titlul ,adica fara detalii . Explicati-ne putintel mai detaliat situatia . Administratorul mai ocupa functie in cadrul asociatiei sau nu?
Eu am avut aceeasi situatie si am deschis actiune pe "obligatia de a face". Procesul a durat 2 ani trecand prin toate etapele procesuale, dar pana la urma am castigat si am primit documentele care se aflau asupra fostului administrator. Imediat dupa aceea am predat actele unui expert contabil autorizat, pentru o expertiza, existand suspiciuni de fraudare a asociatiei de proprietari.
Daca administratorul in cauza nu mai detine functia de administrator trebuie reclamat la politie pentru predarea actelor retinute fara temei legal.
Eu asa am procedat, a durat 20 de zile dar s-a conformat char daca lipseau multe registre si contracte , etc., l-am pus sa semneze pe PV de predare primire ca nu mai detine absolut niciun act si/sau obiect ce apartine de drept asociatiei de proprietari.
L.C.