avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 644 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... delapidare administrator/proces penal
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

delapidare administrator/proces penal

buna ziua. ma confrunt cu urmatoarea situatie: administratora a delapidat o suma importanta de bani, apx 150.000 ron. in acest timp a vandut si apartamentul in care locuia si s-a mutat. pt a putea recupera suma ar trebui sa o dam in judecata. am inteles ca este vital sa angajam un avocat bun, cu onorariu pe masura din pacate.
intrebarea mea este urmatoarea: as dori referinte despre avocat/casa avocatura care a avut succes in astfel de cazuri. exista asociatii care au castigat procese impotriva administratorilor ? orice experienta mi-ar fi utila. sunt din bucuresti
multumesc
Cum a putut sa ajunga la aceasta suma, oare cenzorul sau comisia de cenzori au dormit?
Eu cred ca trebuie dati in judecata si presedintele si comisia de cenzori, nu doar administratorul!!
Art. 30. - (1) Comitetul executiv, reprezentat de presedintele asociatiei de proprietari, are urmatoarele atributii:
f) supravegheaza desfasurarea tuturor activitatilor din cadrul asociatiei de proprietari, in mod special situatia incasarilor si platilor lunare;
Art. 33. - (1) Cenzorul sau comisia de cenzori a asociatiei de proprietari are, in principal, urmatoarele atributii:
a) verifica legalitatea actelor si documentelor, a hotararilor, deciziilor, regulilor si regulamentelor;
b) verifica executia bugetului de venituri si cheltuieli;
c) verifica gestiunea financiar-contabila;
d) cel putin o data pe an, intocmeste si prezinta adunarii generale rapoarte asupra activitatii sale si asupra gestiunii asociatiei de proprietari, propunand masuri.
(3) Pentru neindeplinirea atributiilor ce le revin, cenzorul sau cenzorii asociatiei de proprietari raspund personal sau in solidar, in fata legii si a proprietarilor, pentru daunele si prejudiciile cauzate proprietarilor in mod deliberat.
Ultima modificare: Miercuri, 19 Septembrie 2012
ContSters241232, utilizator
acum conteaza mai putin.....e tardiv. suntem toti vinovati ca nu ne-am interesat de banii nostrii. cenzora si presedinta sunt persoane in varsta. administratora a furat, se stie sigur.

eu vreau sa stiu daca exista administratii care au castigat procese, recomandari de avocati, sfaturi..etc
Pe acest forum nu se fac recomandari, este un forum in care se exprima idei si opinii. Puteti insa cere un raspuns in solicitarea dumneavoastra baroului de avocati din judetul unde locuiti. Solicitati acolo o indrumare in acest sens.
1-Sunt numeroase situatiile in care administratori de imobil,urmare incalcarii dispozitiilor in vigoare si obligatiilor aferente responsabilitatii asumate ,in urma concluziilor procurorilor au fost trimisi in instanta de judecata care in final a decis hotarare in favoarea a sociatiilor de proprietari
Mai tragic este ca majoritatea hotararilor desi favorabile asociatiei de proprietarinu pot fi executate datorita invocarii starii de insolventa a respectivelor persoane
2-In raport de prejudiciul material precizat responsabil nu este strict administratorul,avand in vedere ca lunar cenzorul/comisia de cenzori detin obligatia si responsabilitatea vizarii legalitatii documentelor activitatii asociatiei de proprietari
3-Regulamentul prezentului form nu permite reclama ,astfel incat nu poate fi satisfacuta cererea dvs referitoare la referinte despre avocat /casa de avocatura care sa fi finalizat pozitiv astfel de spete
Fiind din Bucuresti,interesul dv poate fi usor materializat prin solicitare directa la baroul local
In asociatia noastra foasta administratora a delapidat 32000. Am incepu demersurile legale s-a facut o expertiza care confirmat prejudiciu. Initial expertiza a fost facuta cu un expert care nu era acreditat pe langa tribunal si nu a fost buna a trebuit fi facuta cu un alt expert. cercetarea penala a durat 2 ani de zile s-au luat declaratii persoanelor care faceau parte din conducerea asociatiei. Acestia nu s-au implicat in conducerea asociatiei dandu-i acesteia mana libera. Acest prejudiciu sa facut din cauza ca nu a achitat la zi datoriile catre furnizori acestia actionanfune in judecata si castigand procesele respective. In concluzie noi ne judecam cu administratora de 1 an si achitam datoriile restante catre furnizori.
Ca o concluzie este vina proprietarilor pentru ca nu s-i au ales oameni care sa ii conduca si sa se ocupe de bunul mers al asociatiei au apelat la solutii de compromis care nu au fost bune. Au ales un presedinte care habar nu avea pe ce lume era. Administratora era betiva, comitetul asociatiei erau persoane care nu aveau experienta si nu cunosteau prevederile legale. De aici a rezultat o delapidare.

Alte discuții în legătură

Plangere administrator caradis caradis Buna ziua. sunt cenzor la o asociatie . Am verificat actele pe 2015 si sunt ingrozita de ce am gasit in ele. Presedintele nici nu vrea sa auda de expertiza, ... (vezi toată discuția)
Suspiciune lipsa bani din asociatie vyobuz vyobuz Buna seara!! De cateva zile la o asociatie de proprietari cu 88 de apartamente s-a lansat zvonul ca nu avem platite apa si energia termica din luna august ... (vezi toată discuția)
Demisie administrator bloc angelica82 angelica82 Buna seara, Administratora scarii de bloc a demisionat fara nici un fel de sedinta si fara ca noi locatarii sa stim. Am inteles ca stia doar presedintele de ... (vezi toată discuția)