avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 725 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... Plangere Administrator
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

Plangere Administrator

Buna ziua. sunt cenzor la o asociatie . Am verificat actele pe 2015 si sunt ingrozita de ce am gasit in ele. Presedintele nici nu vrea sa auda de expertiza, nici sa o demita pe administratoare , ba mai mult ma someaza sa predau actele ca a decis el cu comitetul lui ca nu mai sunt cenzor. La primarie daca fac sesizare nu se intampla nimic. M-am gandit sa le numerotez si sa le depun impreuna cu o plangere la procuratura. Nu doresc sa raspunda penal administratoarea dar doresc foarte mult sa recuperam prejudiciul , care numai intr-un an e foarte mare. Nici fond de rulment nu mai exista , acesta fiind de asemenea de ordinul sutelor de milioane. Am cerut Adunare generala extraordinara avand pe ordinea de zi discutarea Raportului intocmit de mine dar sunt refuzata. Am anuntat in sedinta de comitet unele din probleme cu exemple clare ...acestia fiind majoritari cu Presedintele ...nu le pasa. De fapt cred ca au ceva interese altfel nu s-ar comporta asa. Chiar si presedintelui din fisa facuta de mine apartamentului sau i-am arata ca exista o diferenta de 158 ron ...din ian 2015, care pana in iunie 2016 nu a fost regularizata in nici un fel dar nici ca restanta nu apare. Neinteresant mi-a spus. Ce este de facut ? Asa nu pot lasa lucrurile . Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: timpuriu , utilizator 11:29, 4 Octombrie 2016
Sunteti singurul cenzor ori faceti parte din comisia de cenzori?
Sunteti proprietar in acea asociatie si-ati fost ales in adunarea generala ca cenzor sau sunteti angajat de presedinte fiind din afara asociatiei?
sunt si propietar. fac parte dintr-o comisie. unul care e cu administratorul si unul care e si membru in comitet.
puteti sa faceti o plangere penala ,dar sigur v-a fi nevoie expertiza contabila , pe care v-a trebui sa o platiti dumneavoastra (nu este obligatoriu cu conditia ca ministerul sa aprobe o asfel de cheltuiala) ,daca aveti dreptate dumneavoastra ca parte vatamata va puteti recupera bani in procesul penal .
Am verificat actele pe 2015 si sunt ingrozita de ce am gasit in ele.

De cand exercitati responsabilitatea de cenzor ?
Pana acum,nu ati constatat lunar eventuale incalcari ale dispozitiilor in vigoare ?
Ca si cenzor aveti obligatia in astfel de cazuri sa incheiati Raport asupra activitatii administratorului pe care sa il depuneti la asociatia de proprietari in calitate de angajator,la serviciul specializat din primarie care detine obligatia sa dispuna verificari asupra activitatii asociatiilor de proprietari in temeiul disp art 55 din L nr 230/2007,inclusiv la parchetul teritorial
Nu doresc sa raspunda penal administratoarea dar doresc foarte mult sa recuperam prejudiciul

Daca din verificarile dv rezulta incalcarea dispozitiilor in vigoare si existenta de prejudiciu in sarcina administratorului,autoritatile pot dispune efectuarea de verificari sub aspectul disp Decizia RIL nr. 3 din 02.12.2002 declarat de procurorul general al Parchetului de pe langa Curtea Suprema de Justitie.

În aplicarea prevederilor art. 147 alin. 2 şi ale art. 2151din Codul penal, stabileşte:

1. Administratorul asociaţiei de proprietari sau de locatari are calitatea de funcţionar.

2. Fapta acestuia de însuşire, folosire sau traficare, în interesul său ori pentru altul, de bani, valori sau alte bunuri pe care le gestionează sau le administrează constituie infracţiunea de delapidare.

Daca in urma verificarilor se confirma incalcarea dispozitiilor si se dovedeste culpa administratorului de imobil acesta poate fi cercetat penal pentru savarsirea infractiunii de delapidare
Referitor la interesul dv pentru recuperare prejudiciu cauzat,este hazardat sa ne pronuntam
Daca prejudiciul este mare,de regula acesta nu se recupereaza de la vinovat si tot proprietarii sunt obligati sa acopere prejudiciul
Mult succes !
Multumesc de raspuns. Sunt cenzor din luna iunie. Am verificat mai si iunie 2016 nu am semnat actele deoarece erau multe probleme si am cerut verificarea din ian 2015 , unde am gasit ce am gasit.

Alte discuții în legătură

Frauda administrator imobile OTILIAMANO OTILIAMANO Buna ziua, Am descoperit ca administratorul din blocul nostru are datorii la furnizori de 240.000 de lei si restanmtieri de numai 10.000 lei. Cum procedam ... (vezi toată discuția)
Buna ziua, cum putem solicita expertiza contabila pentru asociația ... oana intreaba oana intreaba Buna ziua, cum putem solicita expertiza contabila pentru asociația de proprietari a unui bloc? situația este următoarea: a fost sistată furnizarea de apa ... (vezi toată discuția)
Verificare acte asoc.de propr. RIZEAFLORICA RIZEAFLORICA Stim ca adm. are un minus de 50.000 lei , il vor gasii la verificare. Cum trebuie sa procedam in continuare? (vezi toată discuția)