avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1841 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Asociaţii de proprietari / ... frauda administrator imobile
Discuție deschisă în Asociaţii de proprietari / locatari

frauda administrator imobile

Buna ziua,

Am descoperit ca administratorul din blocul nostru are datorii la furnizori de 240.000 de lei si restanmtieri de numai 10.000 lei. Cum procedam sa deschidem o actiune in instanta si sa il tragem la raspundere?

Multumesc anticipat!!
Cel mai recent răspuns: mira55 , utilizator 18:12, 1 Februarie 2013
Inregistrarea de restante catre furnizorii de servicii implica responsabilitatea reprezentantilor legali ai asociatiei de proprietari care detin responsabilitatea si obligatia verificarii lunare a platilor catre furnizorii de servicii,prestatori,etc
Daca asociatia de proprietari detine cenzor/comisie de cenzori,comitetul executiv al asociatiei de proprietari sa dispuna prin decizie executarea de raport asupra activitatii administratorului
Daca raportul cenzorului retine nerespectarea normelor in domeniu,existenta de prejudiciu ,asociatia de proprietari prin comitetul executiv poate analiza activitatea administratorului si poate promova plangere catre autoritati
A se studia si decizia nr 3/02.12.2002 publicat in M Of partea I nr 113/24/02/2003 privind recursul in interesul legii declarat de procurorul general la parchetului de pe langa ICCj cu privire la calitatea administratorului de imobil si incadrarea juridica a faptei acestuia de insusire,folosire sau traficare ,in interesul sau ori pentru altul de bani,valori sau alte bunuri pe care le gestioneaza sau le administreaza
Ea ocupa toate functiile: administrator, presedinte, cenzor. De unde sa incepem actionarea in instanta??
Ce ati descoperit dv. este un pas dar nu o expertiza contabila pe baza careia puteti sa justificati suma fraudata si implicit organele de urmarire dupa caz .
Ca sa puteti face expertiza trebuie sa luati controlul asociatiei respectiv sa va alegeti un presedinte , un comitet de bloc si cenzor ca sa aveti autoritate si reprezentare fata de autoritati , cu asta trebuie sa incepeti .
Ultima modificare: Joi, 31 Ianuarie 2013
BEN46, utilizator
am facut deja asta. am ales un nou presedinte, comitet, comisie cenzori. mergem la politie sau la tribunal acum?
Politia nu se va implica daca nu este dovada fraudarii ca atare trebuie sa faceti expertiza contabila si dupa aceea sesizati Politia .

Alte discuții în legătură

Plangere administrator caradis caradis Buna ziua. sunt cenzor la o asociatie . Am verificat actele pe 2015 si sunt ingrozita de ce am gasit in ele. Presedintele nici nu vrea sa auda de expertiza, ... (vezi toată discuția)
Comitetul executiv al asociatiei de proprietari, poate lua hotararea de a-l da in judecata pe fostul administrator ? aeg aeg Fostul administrator al asociatiei de locatari, a furat niste bani, aproape jumatate de milliard de lei vechi. Ne-am dat seama ca se intampla acest lucru, ... (vezi toată discuția)
Administrator care fura taz811 taz811 Buna ziua, locuiesc intr-un bloc asociație de locatari iar administratorul blocului a făcut o paguba blocului de 200.000 lei noi. Am depus la politie ... (vezi toată discuția)