Imi cer scuze... am dat niste date eronate mai sus. Astazi dimineata cand am ajuns la firma am verficat si datele corecte sunt:
In data de20.01.2009am primit comunicarea pentru identificarea persoanei care a condus autoturismul in data de 31.07.2008. Deci comunicarea a fost primita numai cu 10 zile inainte de prescriere.
Am inteles ca daca nu voi ridica PV-ul de la posta imi va fi adus acasa de catre un agent procedual, iar daca lucrul acesta nu se intampla in 30 de zile PV se anuleaza. Procedura de anulare a PV-ului se face in instanta? Daca vreau sa platesc amenda in 48 de ore de cand agentul procedual imi inmaneaza PV-ul, o platesc la jumatate? Caz real: plec din tara pentru 10 zile in perioada urmatoare. Daca agentul procedural vine la mine acasa sa-mi inmaneze Pv-ul si nu gaseste pe nimeni, ce se intampla?
In luna Ianuarie 2009 am primit o instiintare precum masina mea a fost inregistrata in luna Iunie 2008 depasind limita de viteza pe un DN. Mi se cerea sa trimit datele soferului. Am trimis datele mele de identificare in termen de 5 zile. Astazi 9 Aprilie 2009 am primit istiintarea ca am o recomandata, 100% de la ei.
Intreb:
1.Nu exista un termen limita in care politia rutiera trebuie sa imi trimita cererea de identificare sau PV?
(au trecut multe luni pana sa imi vina identificarea si PV-ul !!!!)
2. In cat timp se va prescrie aceasta amenda daca nu o platesc?
3. Daca nu ma duc sa ridic PV-ul ce se intampla?