avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 684 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Codul rutier, contravenţii şi ... Amenda radar fix
Discuție deschisă în Codul rutier, contravenţii şi probleme conexe

Amenda radar fix

Buna!

In luna Ianuarie 2009 am primit o instiintare precum masina mea a fost inregistrata in luna Iunie 2008 depasind limita de viteza pe un DN. Mi se cerea sa trimit datele soferului. Am trimis datele mele de identificare in termen de 5 zile. Astazi 9 Aprilie 2009 am primit istiintarea ca am o recomandata, 100% de la ei.

Intreb:
1.Nu exista un termen limita in care politia rutiera trebuie sa imi trimita cererea de identificare sau PV?
(au trecut multe luni pana sa imi vina identificarea si PV-ul !!!!)
2. In cat timp se va prescrie aceasta amenda daca nu o platesc?
3. Daca nu ma duc sa ridic PV-ul ce se intampla?

Mii de multumiri!
Cel mai recent răspuns: AVOCAT ZAHARIA CALIN FLORIN , Avocat 16:33, 10 Aprilie 2009
raspunderea contraventionala se prescrie intr-un termen de 6 luni de zile. este important cand ati fost prins de radar si cand ati primit acasa comunicarea. vedeti daca nu au trecut 6 luni de zile pana la data completarii acesteia.
evident ca nu trebuie sa luati recomandata. intrucat comunicarea procesului verbal se face intr-un termen de 1 luna de zile de la data intocmirii. astfel daca procesul verbal nu vi se comunica in 30 de zile este prescris. lasati sa fie trimisa inapoi si apoi sa fie adusa prin agent procedural, in general trec cele 30 de zile.faceti plangere si invocati prescriptia.

av zaharia f.
Se pare ca in cazul dumneavoastra s-a prescris insusi raspunderea contraventionala .....de vreme ce s-a savarsit fapta in iunie 2008 si vi s-au solicitat datele in ianuarie 2009 - clar a trecut mai mult de 6 luni. Ma intreb de ce le-ati mai trimis datele?
Imi cer scuze... am dat niste date eronate mai sus. Astazi dimineata cand am ajuns la firma am verficat si datele corecte sunt:

In data de 20.01.2009 am primit comunicarea pentru identificarea persoanei care a condus autoturismul in data de 31.07.2008. Deci comunicarea a fost primita numai cu 10 zile inainte de prescriere.

Am inteles ca daca nu voi ridica PV-ul de la posta imi va fi adus acasa de catre un agent procedual, iar daca lucrul acesta nu se intampla in 30 de zile PV se anuleaza. Procedura de anulare a PV-ului se face in instanta? Daca vreau sa platesc amenda in 48 de ore de cand agentul procedual imi inmaneaza PV-ul, o platesc la jumatate? Caz real: plec din tara pentru 10 zile in perioada urmatoare. Daca agentul procedural vine la mine acasa sa-mi inmaneze Pv-ul si nu gaseste pe nimeni, ce se intampla?

Multumesc!
Agentul procedural poate sa va afiseze pe usa procesul verbal.....sau , cum se intampla in multe cazuri o sa-l gasiti in cutia postala.
Daca tot doriti sa achitati jumatate din amenda in 48 de ore, de ce nu mergeti si ridicati plicul de la posta? Poate nici nu este procesul verbal.....
Multumesc mult pentru sfauri. Imi sunt de mare folos!

Alte discuții în legătură

Cum se prescrie o amenda de radar fix? adelina prada adelina prada in luna oct 2008 am primit instiintare la firma ca masina mea de serviciu a depasit viteza legala cu 12km si sa dam datele soferului. le-am dat si in noiembrie ... (vezi toată discuția)
Proces verbal de contraventie necomunicat in 30 de zile, solutia instantei: plangere respinsa FlaviusC FlaviusC Buna ziua! Nu am semnat un proces verbal prin care mi se suspenda dreptul de a conduce pt 30 de zile in data de 14.07.2011, iar acesta mi-a fost comunicat in ... (vezi toată discuția)
Depasire neregulamentara am trecut peste liniea continua Paulll Paulll Bine v-am gasit, pe data de 01.08.2009 am fost oprit de un echipaj de politie pentru ca am efectuat o manevra de depasire neregulamentara, mai exact am trecut ... (vezi toată discuția)