Buna ziua. Pe scurt, problema este urmatoarea: lucrez in Bucuresti la o firma de telecomunicatii si pentru a-mi desfasura activitatea am, printre altele, si o masina de serviciu. In noiembrie 2008, masina de serviciu a fost gasita zgariata in parcarea din fata firmei. In ianuarie 2009, in timp ce ma aflam in concediu de odihna, am primit un telefon de la Departamentul Auto al firmei in care ma anuntau ca, deoarece nu am reparat masina, salariul mi-a fost blocat si va ramane asa pana la remedierea defectiunii. Am fost nevoit sa apelez la directorul departamentului in care lucrez sa rezolve el problema cu salariu, deoarece eram plecat din oras si nici nu mai puteam sa ma intorc din lipsa de fonduri. Problema cu salariu s-a repetat pe 7 aprilie 2009, de data asta nu am mai fost nici macar avertizat de blocarea salariului. Din pacate, aceasta a doua oprire abuziva a salariului a survenit intr-un moment mai mult decat nepotrivit, atat eu cat si fetita mea de 6 ani fiind in timpul unui tratament medicamentos, eu ma aflam in concediu medical si am fost (si inca sunt) in imposibilitatea de a continua tratamentul, doua banci ma suna in disperare sa platesc ratele, am deja penalizari pe care nu cred ca la va suporta nimeni altcineva decat eu, medicamente nu am mai cumparat ca nu mai am cum... Ce as putea face in situatia data? Sa-i actionez in judecata? Sa le cer daune morale? Daca ma dau afara in cazul in care ii chem in instanta? Un sfat va rog. Si, eventual un avocat.