Multumesc !
Ce inseamna / implica onorariu de succes ?.Banuiesc ca se acorda o suma / procent din suma obtinuta , nu ? Cum se stabileste acest onorariu ? se trece de la inceput intr-un ctr ? Se poate pune o '' clauza'' ca sa zic asa ....si anume : ofer onorariu succes daca suma depaseste val de x ?
Buna ziua din nou...
Intre timp am gasit rasp la problemele mele ........mai vroiam sa va intreb ceva : ce tb sa faca un avocat atunci cand reprezinta un client ?
Care sunt atributiile lui ? Daca are martori cum tb sa procedeze ? Tine cont de cererile clientului sau ia hotarari de unul singur ?
MUltumesc
stiu ca este usor de cerut ...eu ma refeream daca vi se pare o suma absurda , ma gandeam ca ma puteti ajuta sa imi dau seama , poate ati mai auzit de astfel de cazuri si s-au dat sume de 50 mi euro , de 20 mi si asa mai departe .
Motivatia ? pai este vb de o vatamare grava in care viata ia fost pusa in pericol si astazi putea sa zaca intr-un scaun cu rotile sau chiar putea sa nu mai fie printre noi , handicapul cu care a ramas , are o tija in coloana pe viata , care oricand se poate intampla ceva cu ea , la o lovitura sau la o cazatura ...........el nu mai poate avea orice tip de slujba , el nu mai poate cara mai mult de 5 kg , si asa mai departe ............oare toate astea nu or conta ?
Multumesc , am inteles.
Pt 85-90 zile de ingrijiri medicale date de IML plus sechele ( fixarea coloanei vertrebrale cu tija de metal pt totdeauna ) credeti ca este mult sa cerem 100 000 euro ?
´´.Si in faza de judecata puteati sa va constituiti pana la citirea actului de sesizare´´´.......ce inseamna pana la citirea actului de sesizare ?
Vroiam sa va mai zis ca in rechizitoriu scrie ´´ in drept fapta invinuitului constituie infractiunea de vatamare corporala din culpa , prev. si ped. de art. 184 alin.2 si 4 Cp.
Material probator:
-fapta retinuta in sarcina invinuitului X se circumscrie cerintelor textului incriminator si se probeaza cu urm : procesul verbal de cercetare la fata locului , schita locului producerii acc rutier , decl partilor vatamate , rez alcootest , buletinul de examinare clinica insotitor al prelevarii probelor biologice in vederea determ gradului de intoxicatie etilica , raportul de expertiza medico legala nr ... eliberata de INML la data de .. , completarea rap de exp medicala de la INML , acte medicale privind partea vatamata si decontul de cheltuieli al spitalului, raport de expertiza tehnica juridiciara , decl martorului , decl invinuitului .
mai scrie in concluzie : pe baza tuturor probelor adm in cauza se constata ca evenimentul rutier din data .... s.a produs din culpa exclusiva a invinuitului X care a incalcat prev art 102 alin 3 din ORG nr 195 din 2002 ...............si mai scrie ca din concluziile raportului de exp reiese ca invinuitul putea sa evite producerea acc daca s-ar fi asigurat la schimbarea directiei de mers si daca nu ar fi condus sub influenta bauturilor alcoolice , iar victima nu putea evita accidentul neputand prevedea faptul ca invinuitul nu se va asigura la schimbarea manevrei de mers .
Va multumesc pt ras
Avem avocat ....insa cred ca a omis ceva de asta incerc sa aflu detalii.
Ne-am constituit parte civila din prima infatisare .
S-a dat o declaratie in care se cere 800 mil +200 mil , incluzand atat daune morale cat si despagubiri , insa eu stiu ca se pot merge pana la sume de 50 mi euro un exemplu .
Martorii au dat declaratii exact cum s-au intamplat faptele .
Imi puteti ras va rog si la celelate intrebari ?
Multumesc