Calitatea procesuala pasiva sau activa, apartine in toate cazurile unitatii administrativ teritoriale, unitate care poate fi, potrivit Legii nr.215/2001, comuna, orasul sau judetul, si niciodata, consiliul local sau primarul, care sunt simple organe administrative ale acestor unitati, al caror atributii vizeaza, printre altele, administrarea patrimoniuluiui unitatii administrativ teritoriale (consiliul local) sau reprezentarea unitatii in relatile cu tertii (primarul).
Prin urmare va trebui sa va precizati actiunea in sensul ca intelegeti sa chemati in judecata comuna, orasul sau judetul , reprezentata prin primar, respectiv prin presedintele consiliului judetean, in cazul in care va judecati cu unitatea administrativa a judetului.
de acord cu gabdyd,
hotaririle definitive sunt executorii.
suspendarea unei hotariri definitive o poate dispune instanta de recurs, numai in cazuri de vadita netemeinicie a hotaririidate in apel, dar in practica aceste situatii de suspendare sunt foarte rar admise de instanta de recurs.
As vrea o lamurire din partea unui profesinist :
-se poate promova revizuirea unei hotariri judecatoresti, pentru motivul prevazut de art. 322 Cod de procedra civila pct.4, daca reclamantii au fost reprezentati de un mandatatar a carei procura a fost declarata ulterior, prin hotarire irevocabila, ca fiind lovita de nulitate absoluta ?
Ma gindesc la varianta constatarii nulitatii procurii, deoarece in penal, pentru un eventual denunt, este prescrisa raspunderea penala pentru infractiunile de fals prev de codul penal, fiind vorba de o procura emisa de un notar in anul 1996.
Care este procedura inscrierii in fals , pentru aceasta procura, care prezinta vadite elemente de nulitate?