Va multumesc pentru opinii. Sa rezum un pic ceea ce nu mi se pare in regula : dupa 24 de luni eu as putea plati 18 euro in loc de 9, sau poate chiar mai devreme durata promotiei nefiind specificata negru pe alb, iar a doua chestiune - specificatiile tehnice ale unui abonament de 18 euro nu se regasesc nicaieri.
De asemenea sint interesat sa stiu dc are vreun rost sa fac un transfer de responsabilitate al contractului pe persoana fizica, sau daca singura sansa este cu un avocat in tribunal.
Buna ziua,
va cer sfatul in urmatoarea problema :
am achizitionat de la Vodafone un modem 3g impreuna cu un abonament de date, neinspirat contractul l-am facut pe societate. Problema este urmatoarea : eu am solicitat un abonament de 9E fara tva conform pliantelor publicitare si informatiilor de pe site-ul vodafone.ro. Caracterisitcile tehnice ale abonamentului solicitat erau specificate pe site si in media. Dupa semnarea contractului am observat ca obiectului contractului a fost trecut ca fiind un abonament de 18E fara tva caruia i se aplica o reducere de 50% pe o perioada nementionata. Nu se specifica durata promotiei ci doar durata contractului - 24 luni. Am incercat sa gasesc informatii tehnice privind un posibil abonament de 18E dar care nu exista. Nicaieri in oferta Vodafone nu exista un posibil contract de 18E si nici macar o posibila reducere de 50% a acestuia sau date tehnice privind posibilele viteze de transfer. Eu consider ca am fost indus in eroare si mi s-a vindut un produs fictiv care foarte posibil la sfirsitul celor 24 de luni , daca nu mai devreme - va reveni la 18E fara reducere.
In acest caz as dori rezilierea contractului pe cale amiabila cu Vodafone pentru ca nu imi place sa cer un lucru si sa primesc altceva, mai ales ca acel altceva nu poate fi regasit ca specificatii tehnice in informatiile prezente in media.
Am facut o plingere la relatii cu clientii si o reclamatie scrisa, inca nu am primit raspuns. As dori sa stiu daca considerati cazul ca fiind fondat sau daca ma agit degeaba, de asemena as dori sa stiu daca fac un transfer al contractului pe persoana fizica (transfer responsabilitate) ma va ajuta cu ceva la rezilierea mai facila a contractului.
Mentionez ca este prevazut in contract o clauza pentru reziliere ce obliga clientul sa plateasca 260E daca doreste rezilierea contractului inainte de perioada contractuala. Taxa abuziva pentru ca nu produc daune de 260E.