Daca acel contract era incheiat pe persoana fizica, v-ati fi putut adresa cu sorti de izbanda zic eu, OPC-ului. Insa acesta nu urmaresc decat relatiile comerciale dintre persoane juridice comercianti si consumatorii persoane fizice. Dat fiind faptul ca dvs considerati ca v-ati aflat in eroare fata de obiectul cpntractului, si ca daca ti fi cunoscut toate datele nu ati fi contractat, ati putea deschide actiune pentru rezilierea contractului, repunerea partilor in situatia anterioara si fara obligativitatea platii daunelor de 260 euro stabilite contractual. Este cam greu de dovedit dar cred ca merita incercat. Nemultumirea v-ati putea-o proba si cu faptul urmator: nu mai utilizati 1-2 luni acele abonamente, platitidoar costul si contractatzi un abonament la o firma concurenta mai avantajos decat primul.
Eu as zice ca aceasta eroare asupra obiectului contractului conduce la nulitatea acestuia....Desi , reclama a fost facuta in mod defectuos , inducandu-va pe dvs in eroare....
Contractul reprezinta legea partilor , de care acestea sunt tinute...
Iar dvs aveti obligatia , cand va asumati continutul unui contract , sa cititi cu simt de raspundere clauzele contractuale....
Pentru aceasta reclama neexplicita , va puteti adresa OPC-ului....
eu cred ca este vorba de acelasi abonament-cel de 9 euro, caruia i se aplica reducerea de 50%.Oricum , din momentul in care ati semnat ceva, este greu sa mai demonstrati ca ati fost in eroare In eventualitea unui litigiu cu compania respectiva . Personal, nu cred ca ei si-ar permite sa atraga clienti oferindu-le o anumita promotie, pentru ca odata semnat contractul , promotia sa inceteze. Nu sunteti singurul abonat , ar fi existat probabil deja la ora aceasta niste scandaluri pe aceasta tema.Eu zic sa nu va faceti probleme caci abonamentul este cel de 9 euro, caruia i se aplica reducerea de 50%.
Va multumesc pentru opinii. Sa rezum un pic ceea ce nu mi se pare in regula : dupa 24 de luni eu as putea plati 18 euro in loc de 9, sau poate chiar mai devreme durata promotiei nefiind specificata negru pe alb, iar a doua chestiune - specificatiile tehnice ale unui abonament de 18 euro nu se regasesc nicaieri.
De asemenea sint interesat sa stiu dc are vreun rost sa fac un transfer de responsabilitate al contractului pe persoana fizica, sau daca singura sansa este cu un avocat in tribunal.
Va multumesc,
Florin
ar fi bine sa studiati mai atent clauzele existente in contract si cu siguranta va veti da seama cum stau lucrurile, dar , in principiu , chiar daca durata prmotiei nu este specificata, eu cred ca pentru toti cei care au contractat pe aceasta oferta, pretul va ramane acelasi pe toata durata valabilitatii contractului, respectiv pe perioada celor 24 de luni. Existenta acelei clauze, in care se specifica faptul ca in ipoteza in care dvs. veti dori rezilierea contractului mai devreme de expirarea aceastei perioade, va trebui sa achitati suma de 260 de euro, este si dovada faptului ca veti beneficia de promotie pe toata durata celor 24 luni, cu exceptia cazului in care veti cere rezilierea mai devreme, caz in care veti plati ca si cum ati fi avut un contrect incheiat la valoarea de 19 euro.