am si eu o intrebare.... sunt student in romania..cetatean rep moldova...nu am reusit sa prelungesc permisul de sedere depasind termenul cu 4 luni...as vrea sa ies acum din romania..as putea evita interdictia....si acesta interdictie figureaza doar in pasaport? eu plec in md pentru ami schimba pasaportul
irina_4u din pacate din 3 bile nu poti identifica bila x(nestiind daca e mai grea sau mai usoara.... daca se afla in grupa 4)....... deci asa.... 1 cantarire : 4 bile cu 4 bile ... daca sunt egale e mai usor raman 4 bile printre care e si bila x... apoi se ia 3 bile si le compari cu 3 etalon din alea 8....... daca si acu sunt egale bile x e ultima si ne ramane sa o comparam cu una etalon.... daca alea 3 sunt mai grele sau mai usoare atunci se ia 2 din ele si se cantaresc intre ele... stiind deja ca bila x e mai grea sau mai usoara...... identificam care din alea 2 e cea cautata... daca sunt egale bila x e a 3 si deacu stim cum este(mai grea sau mai usoara).....................asa e... insa daca din prima cantarire balanta nu e in echilibru atunci bila cautata se afla printre alea 8... si aici e mai complicat insa si asta am rezolvato
pai da... da as putea afla si indicii din zilele trecute.... ca eu m-am inregistrat acu 2 zile pe site si nu am putut sa vad indiciile de pana acu..... daca le stie cineva....... eu nu stiu decat indiciul de azi 16 aprilie...
pardon acu m-am prins... ca daca din prima stim ca bila X se afla printre ultimele 4 bile atunci nu putem identifica daca e mai grea sau mai usoara... in asa caz facem asa: daca balanta e in echilibru cand punem cate 4 bile pe fiecare taler inseamna ca bila X se afla printre ultimele 4... si ..... II folosire a balantei: punem 2 bile pe un taler si 2 pe alt taler... un taler va fi mai greu si unu mai usor.... III pe I taler punem o bila din alea grele si una din alea usoare.... si pe al 2 taler punem o bila grea si una curata......si daca I taler e mai greu atunci bila grea din .............................ufffffff pardon... ma mai gandesc
daca e mai grea sau mai usoara bila se identifica ... insa nu am mai scris ca si asa e complicat si mult.... daca nu intelegeti ceva scrietimi...... daca vreti o intalnire personala pt a va explica scrietimi si vb pe telefon :D solutia e buna ... insa daca ceva nu ati inteles intrebatima sau mai cititi odata ca am scris in graba...... Eurika o seara intreaga am stat si m-am gandit
Deci asa:
I folosire a balantei… punem pe un taler 4 bile sip e alt taler inca 4 bile:
Daca balanta e in echilibru atunci bila X se afla printer ultimele 4 bile si atunci :
II Pe un taler punem 2 bile curate(din alea 8, printre care nu se afla bila X)
pe al 2 taler punem 2 bile din alea 4 ramase :
daca balanta nu e in echilibru atunci bila X se afla printre alea 2 de pe
taleru 2(din cele 4 ramase) .. atunci
III pe taleru 1 punem o bila curate si pe taleru 2 o bila din alea 2
Daca balanta e in echilibru bila X e cea ramasa… daca balanta nu e in
Echilibru bila X e cea de pe taleru 2
Daca ballanta e in echilibru atunci bila X se afla printre ultimile 2 bile
Ramase si repetam a III folosire a balantei ca mai sus
Daca balanta nu e in echilibru bila X se afla printre cele 8 bile de pe ambele talere si atunci pe primu taler punem alea 4 bile ramasea care sunt curate(printre dansele nu se afla bila X) sip e al 2 taler punem 2 bile de pe taleru care a fost mai usor si 2 bile de pe taleru mai greu ….atunci daca taleru cu bilele curate sunt mai grele atunci bila X se afla printre alea 2 de pe taleru 2 care au fost luate de pe taleru cu bile usoare…si repetam punctual 3 de mai sus
Daca taleru cu bile curate e mai usor atunci bila X se afla printre cele 2 care au fost luate de pe taleru cu bile grele si repetam punctual III
Daca balanta si acu e in echilibru atunci ne raman 4 bile si o singura folosire a balantei
Atunci ne-au ramas 2 bile de pe taleru usor si 2 de pe taleru greu si facem in asa mod:
Pe taleru I punem o bila din alea grele si o bila din alea usoare sip e taleru II punem ultima bila din alea grele si o bila curate:
Daca taleru I, cu bila grea si usoara e mai usor atunci bila X e aia usoara de pe taleru I….daca primu taler e mai greu atunci bila X e aia grea din I taler si daca al II taler e mai greu atunci bila X e aia din taleru 2 si e mai grea… si in sfarsit daca balanta e in echilibru atunci bila X e aia ramasa ,ultima, si e mai grea…..