avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 845 soluții astăzi
Forum Activitate georgekwt

Activitate georgekwt

Buna Ziua!

Sunt plecat din Romania din 2003, februarie, cu contract de munca, obtinut prin firma de intermedieri, in Emiratele Arabe, unde am lucrat in baza unui contract de munca, ca rezident al acestei tari, pana in mai 2006. Din mai 2006 mi-am gasit un alt job in Kuweit, unde lucrez si in prezent, tot pe baza de contract si ca rezident al acestei tari. In luna noiembrie 2009 imi voi termina contractul si doresc sa ma reintorc in tara. Mentionez ca in tot acest rastimp am venit in romania doar de 2 ori, 2005 si 2007, in concediu,si, desi am fost/sunt rezident, cu acte in regula, al acestor doua tari (ambele state au o politica tax free salary for foreigners) nu mi-am transformat pasaportul intr-unul de cetatean roman cu domiciliul in strainatate, din cauza birocratiei si lipsei de respect a oficialilor romani din ambele ambasade. In aceste conditii, la intoarcerea in tara, trebuie sa platesc impozit pe salariul pe care l-am castigat?Care va fi statutul meu la intoarcere? Somer? Voi putea sa ma reinscriu la un medic de familie?

Va multumesc anticipat!