avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 373 soluții astăzi
Forum Activitate yos_nicu

Activitate yos_nicu

Răspuns la discuția restrangerea activitatii
In primul rand vreau sa va multumesc pentru raspunsuri.

Am venit cu noutati in ceea ce priveste situatia mea: m-am uitat astazi in contractul colectiv de munca al firmei, si am constatat ca lipsesc mai multe pagini din contractul colectiv de munca aferent 2007-2010...mai exact cam de la articolul 40...(sau mai bine zis, nu exista nici o prevedere legata de contractul indicidual de munca...pentru ca acolo era si articolul 78) si din acest motiv mi-a spus contabila ca nu a intalnit in contractul colectiv aceasta prevedere legata de salariul compensatoriu pentru ca de fapt nici nu exista in contractul colectiv al firmei. Intrebarea mea in continuare este urmatoarea: ''Daca contractul colectiv de munca pe care il are momentan firma este vizat de ITM...in cazul restrangerii activitatii se aplica prevederile contactului vizat de firma sau tot prevederile contractului colectiv de munca national ?
Răspuns la discuția restrangerea activitatii
Buna ziua. Am si eu o intrebare la compensarea baneasca in cazul concedierii din cauza restrangerii activitatii: ''in contractul colectiv de munca aferent 2007-2010 scria intr-un articol ca in cazul in care angajatul isi pierde locul de munca din motive ce nu tin de el,angajatorul are obligatia de a-i plati o compensatie de cel putin 1 salariu lunar''.
Eu am vorbit cu contabila care se ocupa cu personalul si mi-a raspuns in felul urmator: ''sa fii sigur ca daca prevedea asa ceva in contractul colectiv de munca aferent 2007-2010, aveam si am avut grija sa sterg partea cu compensarea inainte sa-l duc la camera de munca la vizat''
In aceste circumstante...nu mai am nici o sansa la acea compensare salariala nu?

Multumesc anticipat