Buna ziua,
am cateva intrebari referitoare la acordarea concediului de maternitate conform OUG 158/2005 pentru o mamica avocat.
1. stabilirea cuantumului indemnizatiei de face raportat la venitul brut sau la venitul net de pe decizia de impunere?
2. pentru suma platita ca indemnizatie se retine CAS si pentru avocati?
3. in caz afirmativ care ar fi calculul CAS?
Menionez ca, Casa de Asigurari in calculul indemnizatiei s-a raportat la venitul net si nu brut si as vrea sa le transmit o adresa in vederea recalcularii.
Am nevoie si baza legala din care sa reiasa acest lucru. nu reusesc sa interpretez clar artt. 10 din OUG 158/2005.
Multumesc
Cum poate fi demonstrata experienta in munca altfel decat prin cartea de munca? ma intereseaza pentru inscrierea la examenul de barou din noi-dec. Eu am carte de munca ca si cons juridic, dar si contracte de consultanta juridica de pe firma mea. Precizez ca, cartea de munca este inregistrata la alta firma decat firma mea.
Multumesc Body pentru raspuns.
Situatia mea este in felul urmator. Am 4 ani si 10 luni ca si consilier juridic, dar atat fara definitivat, demonstrabili doar pe cartea de munca. Ca sa pot sa particip la examenul din noi- dec trebuie sa dau intai definitivatul ca si consilier juridic? Cei care vor sustine examenul in noi-dec, urmeaza apoi un stagiu de 2 ani? sau pot sa dea apoi direct examenul de definitivat pentru avocatura in urmatoarea sesiune? Aceste nelamuriri le am. Scuze de deranj si multumesc frumos pentru informatii
Body,
te rog lamureste-ma si pe mine cum sta treaba cu examenul din noi- dec. Esti sigur ca este posibil cu 5 ani de experienta ca si cons juridic sa dai direct examenul de def? Ai vb tu cu cei de la UNBR? La care barou te vei inscrie?
Si este examenul mai greu decat cel de primire? Adica vor fi si spete si va fi si scris si oral?
Merci mult
Buna ziua. Va rog sa ma lamuriti si pe mine. Daca am 5 ani de experienta ca si consilier juridic, pentru a intra in avocatura sunt nevoita sa sustin examenul din 9 septembrie sau se va organiza un examen separat care va fi undeva in octombrie, noiembrie, dupa cum am citit parari pe site. Va multumesc.