avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 408 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... CONCEDIUL DE MATERNITATE conform OUG 158/2005, mamica ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

CONCEDIUL DE MATERNITATE conform OUG 158/2005, mamica avocat

Buna ziua,
am cateva intrebari referitoare la acordarea concediului de maternitate conform OUG 158/2005 pentru o mamica avocat.
1. stabilirea cuantumului indemnizatiei de face raportat la venitul brut sau la venitul net de pe decizia de impunere?
2. pentru suma platita ca indemnizatie se retine CAS si pentru avocati?
3. in caz afirmativ care ar fi calculul CAS?
Menionez ca, Casa de Asigurari in calculul indemnizatiei s-a raportat la venitul net si nu brut si as vrea sa le transmit o adresa in vederea recalcularii.
Am nevoie si baza legala din care sa reiasa acest lucru. nu reusesc sa interpretez clar artt. 10 din OUG 158/2005.
Multumesc
Ultima modificare: Marți, 20 Septembrie 2016
andrada_21ro@yahoo.com, utilizator

Alte discuții în legătură

Concediu de maternitate mystycum mystycum Buna seara!Sunt o viitoare mamica si ma intereseaza cat mai este concediul de maternitate(cat timp) si cum se calculeaza venitul pe aceasta perioada(cat la % ... (vezi toată discuția)
Neconcordanta indemnizatie concediu nastere si lauzie edward_zone edward_zone Sotia mea a nascut in octombrie 2008 dupa care a beneficiat de concediu de maternitate si lauzie de 126 zile timp in care a primit indemnizatia pentru acet tip ... (vezi toată discuția)
Indemnizatia de maternitate AmaliaPopescu AmaliaPopescu As dori sa aflu care va fii valoarea indemnizatiei de maternitate in cazul in care doresc sa raman insarcinata,dar si valoarea concediului ... (vezi toată discuția)