pakos a scris:
Dvs nu aveti carnet de munca?
.................
Dupa cum vedeti, obligativitatea intocmirii acelei adeverinte cu stagiul de cotizare este pentru ultimul angajator, pentru a putea certifica cele 12 luni. In rest, dovada vechimii totala in munca se face cu carnetul de munca.
Din ce am inteles eu, aveti asa ceva
Da, am carte de munca... Ceea ce nu inteleg eu este asta: de ce trebuie sa alergam dupa aceste adeverinte din moment ce ei acceseaza o baza de date in care verifica daca aceste adevrinte sunt corecte. Nu am intampinat aceasta problema, dar din multimea celor cu care am stat la cozi la AJOFM s-a remarcat o persoana care nu avea aceasta adeverinta completata corect, in tabelul acela ...si era o diferenta de ceva de genul 0,01lei. De ce trebuie plimbatul asta de la o institutie la alta cand toate aceste date sunt disponibile la o simpla accesare a unei baze de date? Oricum acceseaza pentru a verifica daca este totul completat corect.
Inainte sa va cer parerea m-am documentat si eu pe internet, am citit pe diverse forumuri, si sincera sa fiu, nu am aflat de aceasta cerinta cu adeverintele de la toate fostele locuri de munca... Sper ca nu si-a batut joc de mine doamna de la AJOFM ca sa treaca timpul sa nu se mai poata face nimic. Dansa a zis ca pot aduce aceste adeverinte oricand, atata timp cat ma aflu in aceasta perioada de somaj.... :stunned: