avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 794 soluții astăzi
Forum Activitate aliada.r.

Activitate aliada.r.

:(( nu mai pot, m-au terminat cu drumurile! am reusit sa strang adeverintele de pe la liceele respective, am alergat intr-un suflet cu ele la AJOFM... probabil banuiti, programul la ghiseul unde trebuia sa merg cu ele la verificat (si aici iar rezulta ca ei au in baza de date toate aceste informatii si ne pun pe noi sa umblam dupa adeverinte, poate-poate abandonam si mai scapa de unul) se terminaseeee.... era doar ora 13.05, le ajunsese si lor de la 8.30 atata lucru!
Asa ca mersei azi din nou la 8.45... Dupa ceva cozi si inghesuieli cu toti oamenii muncii acum fara serviciu, cand ajunse la deverintele mele, doamna de acolo zise ca "ea nu stie... nu stie ce stagii sa scoata, pana cand, ca nu stie pe celalalt de cand pana cand l-a scos, de la ultimul loc de munca, ca nu stie dar mai are nevoie de ceva... sa ma duc la camera x sau poate la camera y... nu stie ce sa-i aduc, nu stie ce sa ceara, dar nu stie ce sa-mi scoata, trebuie sa ii mai aduc ceva". Ati mai intalnit??!?! Si ma trimit pe mine maine la bursa locurilor de munca, cand ei nu stiu pe ce lume traiesc si care e treaba lor, fac greseli apoi pun oamenii pe drumuri degeaba!
Pana la urma, mi se spuse la camera unde mi-au cerut toate aceste adeverinte de la fostele locuri de munca, sa revin marti, ca doamna e in concediu :( Eu deja nu mai pot! Ma duc aproape in fiecare zi la ei si nu-mi sunt dragi deloc! As vrea sa s termine odata sa imi pot cauta si eu un loc de munca! Ma apucasem sa si invat cate ceva..

Am o intrebare: AJOFM nu poate fi dat in judecata pentru bataia asta de joc? ...
judetul este .... DOLJ #-o
imi da din ce in ce mai mult de gandit chestia cu adeverintele de la toate fostele locuri de munca... vad ca nimeni nu a auzit de legea lor...
da, am o copie a adeverintei, si da, am o perioada de suspendare:
"Data de suspendare ..19.01.2009..data de incetare a suspendarii..31.01.2009.. motivul suspendarii.. Concediu medical (13 zile calendaristice)..." - am avut varicela :sorry: Nu stiu de ce sunt trecute zilele calendaristice si nu cele lucratoare.
Din acest motiv am stagiul de cotizare mai mic decat vechimea??! De la acest concediu medical? In timpul lui nu se platesc contributiile?... habar nu aveam :-/

Nu, nu mi-au promis nimic... M-au trimis teleleu dupa adeverinte, cu toate ca sunt convinsa ca atunci cand s-a uitat ea in baza de date, ii aparea clar pe acolo si stagiul de cotizare si vechime si tot pe ecran! Probabil s-a gandit ca voi fi descurajata :rolleyes: Ma supara foarte tare hartogaria asta a lor. Asemenea atitudini si reguli aberante contribuie la imaginea proasta a institutiilor!
pakos a scris:

Dvs nu aveti carnet de munca?
.................
Dupa cum vedeti, obligativitatea intocmirii acelei adeverinte cu stagiul de cotizare este pentru ultimul angajator, pentru a putea certifica cele 12 luni. In rest, dovada vechimii totala in munca se face cu carnetul de munca.
Din ce am inteles eu, aveti asa ceva

Da, am carte de munca... Ceea ce nu inteleg eu este asta: de ce trebuie sa alergam dupa aceste adeverinte din moment ce ei acceseaza o baza de date in care verifica daca aceste adevrinte sunt corecte. Nu am intampinat aceasta problema, dar din multimea celor cu care am stat la cozi la AJOFM s-a remarcat o persoana care nu avea aceasta adeverinta completata corect, in tabelul acela ...si era o diferenta de ceva de genul 0,01lei. De ce trebuie plimbatul asta de la o institutie la alta cand toate aceste date sunt disponibile la o simpla accesare a unei baze de date? Oricum acceseaza pentru a verifica daca este totul completat corect.

Inainte sa va cer parerea m-am documentat si eu pe internet, am citit pe diverse forumuri, si sincera sa fiu, nu am aflat de aceasta cerinta cu adeverintele de la toate fostele locuri de munca... Sper ca nu si-a batut joc de mine doamna de la AJOFM ca sa treaca timpul sa nu se mai poata face nimic. Dansa a zis ca pot aduce aceste adeverinte oricand, atata timp cat ma aflu in aceasta perioada de somaj.... :stunned:
am fost la cei de la AJOFM. Mi-au spus ca din 2003 s-a schimbat nu stiu ce lege, si trebuia sa aduc adeverinta de la toate fostele locuri de munca (o adeverinta ca si cea depusa de mine, primita de la ultimul loc de munca...numai ca de la celelalte foste locuri de munca, nu va mai trebui completat in adeverinta acel tabel cu salariile pe ultimele 12 luni, cu op-urile prin care s-au facut platile la bugetul asigurarilor de somaj).
Ei nu mi-au spus ca trebuie asa ceva la depunerea dosarului, eu n-am stiut ca este cazul sa intreb asta. Asa ca am inceput sa ma plimb pe la licee sa caut secretare si contabile in vacanta de Paste! Sper sa rezolv marti cu aceste adeverinte si miercuri cel tarziu sa le duc.

Si, bine-bine, n-am dus adeverintele respective, dar o aveau pe cea de la ultimul loc de munca, unde lucrasem in perioada 10.02.2006 - 19.02.2009, mai mult de 3 ani si atunci macar cei 3% trebuiau sa mi-i adauge. Raspunsul a fost NU, in perioada aceasta, chiar daca sunt mai mult de 3 ani, de fapt stagiul de cotizare este de: 2 ani, 11 luni si 21 zile. Asta nu am inteles cum se poate ca nu mi-a explicat :(
Nici n-am apucat sa intreb cum se prelungeste perioada de primire a indemnizatiei de somaj ca m-au naucit cu calculele lor la stagiu :((. O sa intreb cand duc adeverintele.
Ca sa fiu sincera, mi-e cam teama ca in stilul acesta de calcul al stagiilor, ei vor scadea cateva zile si pentru celelate locuri din munca, si astfel desi depaseam cu mai mult de o luna limita de 5 ani, o sa ma trezesc incadrata la 3 ani, ca imi lipsesc 2-3 zile din stagiu #-o

O sa va tin la curent. Presimt c-o sa fie peripetii si la liceele respective cu adeverintele, ca secretarele se uitau cam dubios si nedumerite la modelul meu de adeverinta :stunned:
pakos a scris:

Daca ati depus pe 13 03, probabil veti primi indemnizatia in mai, pentru bucatica din februarie, martie si pentru luna aprilie. Asa e prima oara, apoi veti orimi in fiecare luna, pentru luna precedenta. Daca tot mergeti la ALOFM, verificati daca e corect inscris pe decizie data de 19.02.2009. In caz contrar, odata cu contestarea acesteia, cereti si rectificarea. Ca sa nu va treziti cu ceva sume de platit.
PS
1.Si ca fapt divers, retinerea carnetului nu are niciun fundament legal.
2. Contestatia la decizie este scutita de timbru si de taxa de timbru. Este pur si simplu o actiune in care relatati cele scrise mai sus, atasati copie dupa cartea de munca, decizia de stabilire a drepturilor.

Am verificat cred pixel cu pixel si am ajuns la concluzia ca pe decizie scrie perioada 19.02.2009 - 19.08.2009 (uf, ce imprimante si ce scris microscopic). O sa intreb si maine la ei..mi-e groaza de galagia si fetele ce le vor face :)
Acum incepe sa ma roada chestia cu cele 30 zile, sper sa nu fi trecut...
Pai mie contractul de munca mi-a incetat pe 19.02.2009 si am facut tot posibilul, printre care si schimbat buletin, facut rost de acte (adeverinta ceea si cartea de munca, care se aflau la firma, la Bucuresti) si am depus dosarul incadrandu-ma in cele 30 zile maxim, adica pana in data de 19.03.2009 (am impresia ca am depus pe 13.03.2009 si la cateva zile am fost sa semnez si sa imi primesc inapoi cartea de munca si dispozitia aceea). Pe cartea de munca au scris cei de la AJOFM, ca incepand cu aceeasi data 19.02.2009 sunt somer.
Pe dispozitie insa eu asa inteleg ca scrie ca incepand cu data de 19.03.2009...se poate insa sa ma insel, este un scris foarte mic, cred ca la imprimanta cu ace, necursiv (nu stiu daca intelegi la ce imprimare ma refer)... Insa: daca pe dispozitie ar scrie ca beneficiez de somaj incepand cu data de 19.02.2009, cand o sa primesc efectiv acesti bani??? Mai e putin si se fac doua luni de cand sunt somera, si pana acum nu au facut decat sa imi ia carnetul de somaj si sa ma puna sa ma duc pe data de 24 la un targ de joburi, sa ii caut pe acolo...
tudorvaleriu a scris:

Macar speriati-i!
Tineti-ne si pe noi la curent cu ce ati facut!

Bineinteles ca va voi tine la curent...doar aici am reusit, in sfarsit, sa aflu si eu pareri avizate. Erati exact ajutorul de care aveam nevoie. Pacat ca nu v-am gasit mai devreme!
tudorvaleriu a scris:

aliada.r. :
Hai, sa punem pariu ca ati semnat pe data de 19.03.2009!
De ce spun asta? Pentru ca atunci cand ati semnat de primire a dispozitiei nu ati pus si data. Atunci a ramas numai data de emitere a dispozitiei.
Aveti deci la dispozitie zilele de joi, vineri si marti. Succes!

Vaaai, ce bine ar fi! Mi-ati luat o piatra de pe inima, si maine o sa merg la ei mai increzatoare!
Multumesc mult tuturor care mi-au raspuns! Astept inca pareri daca mai aveti...
am uitat sa mentionez, nu intentionez sa dau in judecata AJOFM. Doamne-fereste de mai mult timp pierdut si pe acolo, si de bani dati prin judecati. Sper sa se constate greseala si sa se opereze modificarea...