tudorvaleriu a scris:
1. Perioada de cotizare este (de regula) egala cu vechimea in munca.
.............................
4. Indemnizatia de somaj este formata dintr-o parte fixa 75% din salariul minim (600 x 75% = 450 lei) si o parte variabila:
a) 3% pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin 3 ani;
b) 5% pentru persoanele cu un stagiu de cotizare de cel putin 5 ani;
Daca nu aveti cel utin 3 ani de vechime (cotizare) nu beneficiati de acest supliment.
In cazul dvs. perioada de cotizare este egala cu vechime in munca.
Deci perioada mea de cotizare este de 5 ani si un pic? (daca e sa adunam si sa facem total la vechimea in munca)
Perioada de cotizare oate fi mai mare decat vechimea in munca in cazul in care o persoana care nu are serviciu cotizeaza la pensii, sanatate, somaj, in baza unui contract de asigurare.
Nu, in cele cateva luni in care nu am avut serviciu, nu am platit cotizatiile respective... stiu ca unele persoane procedeaza asa, mai ales daca sunt foarte aproape de varsta pensionarii..
5. Vedeti ca perioada de primire a indemnizatiei de somaj s-a marit cu 3 luni, conform OUG 28/2009
Stiam despre aceasta marire a perioadei de acordare a somajului, dar nu stiu cum pot beneficia de ea.. Nu ar trebui ca cei de la somaj sa imi dea o alta dispozitie cu perioada modicicata? sau ceva ca un act aditional in care sa se mentioneze ca s-a marit perioada aceasta?
Si inca ceva, cand am semnat dispozitia, mi s-a spus sa merg din nou la ei, pe 13.04.2009, adica ieri. Am mers, un domn de acolo mi-a semnat si stampilat in prima rubrica din tabel (pe oaia aceea, sau carnet cum ii zice, pe care l-am primit cand am luat si dispozitia), si mi-a oprit aceasta foaie. Trebuie sa ma duc la un targ de joburi pe 24 si daca nu imi gasesc acolo de lucru, imi vor da hartia. Asta mi-au spus...dar de bani nimic...si eu sunt fara serviciu din 19.02.2009. Cand voi incepe oare sa primesc acest somaj?