avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 934 soluții astăzi

Marți, 11 februarie, are loc evenimentul: Negocierea colectivă - Alegerea reprezentanților angajaților și provocările practice. Participă →

Forum Discuţii juridice Dreptul muncii - contract de ... somaj: cuantum si perioada (ce este stagiul de ...
Discuție deschisă în Dreptul muncii - contract de muncă, demisie, salariu şi altele

somaj: cuantum si perioada (ce este stagiul de cotizare?)

Buna ziua, O sa va prezint situatia mea, exact cu date si detalii din cartea de munca, poate ma puteti lamuri si pe mine, in legatura cu somajul acesta.

Am terminat facultatea in 2003, si apoi am lucrat asa:
- profesor suplinitor pe perioada determinata(1 an) in perioada 01.09.2003 - 31.08.2004, la un liceu X
- profesor suplinitor in perioada 01.09.2004 - 31.08.2005, la un liceu Y
- profesor suplinitor in perioada 01.10.2005 - 01.11.2005, la acelasi liceu Y (intrase cineva in concediu medical, era insarcinata, a pierdut copilul, a trebuit sa se intoarca la catedra, si prin urmare eu sa plec; a fost o situatie neprevazuta si nefericita)
- angajata pe durata nedeterminata la firma Z, incepand cu data de 10.02.2006 pana la 19.02.2009 (reducerea activitatii departamentului unde activam, ceva in genul acesta scria pe preaviz)

Acum, intrebarile mele:
-ce inseamna stagiul acesta de cotizare? este echivalent cu vechimea? cum mi se calculeaza perioada in care voi primi somaj? in functie de vechimea totala? sau vechimea la ultimul loc de munca?
Pun aceste intrebari deoarece am depus dosarul si pe dispozitia de la somaj scrie ca voi primi 450 lei (fara niciun adaos pe langa ei) timp de 6 luni, in perioada 19.03.2009-...... (scrie asa mic a doua data, incat nu-mi dau seama nici daca este cat ar trebui, adica 19.09.2009). Eu credeam ca voi mai primi si ceva pe langa, oricum aveam si eu ceva vechime fata de altii care n-au muncit deloc poate si iau aceeasi suma.
Puteti va rog sa ma ajutati cu o parere mai avizata. Eu, oricat as citi pe net despre aceasta problema nu reusesc sa ma lamuresc!
Astept parerile dumneavoastra si va multumesc anticipat!
Buna seara! Am o rugaminte. Sotia mea a lucrat de pe data de 3 mai 2010 pana pe data de 01 mai 2011. Cei de la somaj i-au respins dosarul spunand ca lipsesc doua zile din cele 12 luni de cotizare. E vorba numai de zilele libere de 1 si 2 mai. Chiar nu are dreptul la somaj, sau cotizatia a fost pe luna completa, cele doua zile oricum fiind libere? Multumesc!
Stagiul de cotizare trebuie sa fie de minim 12 luni in ultimele 24 de luni premergatoare datei depunerii cererii.

In speta, perioada luata in calcul trebuie sa fie 03.05.2010 - 03.05.2011 ... posibil sa fie gresita data de incetare a c.i.m. ... care este aceasta data si de cand a inceput sa curga preavizul?
Nu a fost nici un preaviz, atunci a expirat contractul pe perioada determinata. In ultimele zile (27 sau 28 aprilie) li s-a spus tuturor celor angajati cu contact pana pe 30 aprilie, ca de la 1 mai sa nu mai vina.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Indemnizatia de somaj.cum se calculeaza? avy33 avy33 Buna ziua. As dori sa stiu cum se calculeaza indemnizatia de somaj avind urmatoarele date: vechime in munca 12 ani, media salariului pe ultimele 12 luni este ... (vezi toată discuția)
Ln vederea obtinerii indemnizatiei de somaj, vechimea in munca, conditionata de declaratie - (anexa 14) paula2012 paula2012 Buna ziua, in urma incetarii contractului de munca, mi s-au eliberat documentele necesare, de catre angajator, in vederea intrarii in somaj. Fac mentiunea ... (vezi toată discuția)
Vechime in munca pentru somaj armina_radu armina_radu buna ziua, am inteles ca pentru o vechime in munca mai mare de 5 ani se mai acorda un 5% in plus la somaj. Va rog sa imi spuneti cum se procedeaza, cer unde am ... (vezi toată discuția)