avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 647 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... ln vederea obtinerii indemnizatiei de somaj, vechimea ...
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

ln vederea obtinerii indemnizatiei de somaj, vechimea in munca, conditionata de declaratie - (anexa 14)

Buna ziua,
in urma incetarii contractului de munca, mi s-au eliberat documentele necesare, de catre angajator, in vederea intrarii in somaj.
Fac mentiunea ca vechimea la ultimul loc de munca este de 1 an si 7 luni.
M-am prezentat la AJOFM Craiova si, la ghiseul pentru stagii de cotizare, mi s-a spus ca, avand in vedere ca am vechime in munca (conform carnetului de munca - in original, pe care l-am prezentat), pot beneficia de somaj pe o perioada mai mare, dar pentru asta, trebuie sa aduc de la angajatorii pe care i-am avut de-a lungul timpului, aceasta declaratie (anexa 14- in care se completeaza descrescator pentru max. 12 luni viramentele pentru somaj), pentru ca angajatorii au fost din alt judet (respectiv Prahova si Bucuresti).
Intrebari:
1. Este corect sa mi se solicite aceasta declaratie, avand in vedere ca reiese clar din carnetul de munca vechimea in munca?
2. In cazul in care nu pot obtine aceste declaratii, avand in vedere ca doua dintre societatile la care am lucrat, au fost vandute de cel putin 2 ori, este legal sa nu mi se tina cont de vechimea din carnetul de munca?
3. Nu se pot afla din sistem, pe baza CNP-ului, toate aceste date?
4. Ce posibilitati am?
Cel mai recent răspuns: paula2012 , utilizator 08:37, 7 Noiembrie 2013
1. Legea prevede ca acea adeverinta (acum se numeste Anexa 26) se prezinta numai pentru ultimele 12 luni de stagiu de cotizare la somaj, nu de la toti angajatorii unde ati lucrat pana acum.

2. Ce vi se cere de catre AJOFM mi se pare un exces de zel sau chiar un abuz.

3. Faceti o sesizare la ANOFM, pe e-mail, la: anofm@anofm.ro
Ultima modificare: Miercuri, 6 Noiembrie 2013
Valeriu TUDOR, Consultant resurse umane
multumesc, asa voi face

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Unde se poate face o reclamatie unei angajate a ajofm? leonte.adia leonte.adia Buna ziua, De o luna de zile incerc sa imi depun dosarul de somaj, dar o angajata a AJOFM Hunedoara din exces de zel sau lipsa de interes ma tot plimba ... (vezi toată discuția)
Indemnizatie somaj calculata gresit mariananitu mariananitu Buna ziua! Am 12 ani vechime pe cartea de munca si am adus adeverinta cu ultimii 2 ani de la ultimul angajator. Ieri am fost la prima viza si mi-au dat ... (vezi toată discuția)
Adeverinta de somaj de la o firma inchisa sorini22 sorini22 buna ziua , numele meu este Sorin si am urmaroare problma, am nevoie de o adeverinta care sa ateste faptul ca firma la care am lucrat pana in 11 2008 a platit ... (vezi toată discuția)