avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1140 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie somaj calculata gresit
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie somaj calculata gresit

Buna ziua!
Am 12 ani vechime pe cartea de munca si am adus adeverinta cu ultimii 2 ani de la ultimul angajator. Ieri am fost la prima viza si mi-au dat dispozitia din care va redau:" Cuantumul indeminzatiei de somaj este de 439 lei, din care:
- 375lei reprez. 75% din valoarea indicatorului social.......
-63.27 lei reprezentand 3% din 2108.8333lei (media bazei lunare de calcul din ultimele 12 luni)
Dreptul de indemnizatie se acorda pe 6 luni."
Am rugamintea sa-mi spuneti daca este corect calculat procentul pt.ca eu inteleg prin asta ca nu mi-au luat in considerare decat vechimea de la ultimul loc de munca care a fost de 2 ani si 3 luni.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:06, 27 Iunie 2013
75% din indicator social de referinta (500 Lei) = 375 Lei
7% (pentru vechime de min.10 ani) din 2108.83 Lei = 148 Lei
rezultat: 375+148=523 Lei
Daca in adeverinta de confirmare a stagiului de cotizare pentru somaj data de catre Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca este trecut stagiul complet de 12 ani, atunci trebuie sa cereti recalcularea indemnizatiei. Poate fi o eroare de calcul. Faceti o cerere in acest sens la AJOFM.
1. De asemenea daca aveti un stagiu de cotizare la somaj de peste 10 ani perioada de acordare a indemnizatiei de somaj este de 12 luni.

2. Mergeti la Agentia de Somaj si cereti explicatii.
Mi-au cerut adeverinte (anexa 26) de la toti angajatorii din 2004 incoace , si nu am avut cum sa aduc, insa am avut copie dupa cartea de munca, unde s-a operat pana in 2011, iar in continuare pana in 2013 am avut adeveerinta de la ultimul angajator. Plus de asta ei au in evidentele lor declaratiile angajatorilor depuse luna de luna cu cotizatii platite cu tot, au acces la Revisal (reges),nu inteleg de ce trebuie sa poarte oamenii pe drumuri, cand au toate datele necesare chiar sub nasul lor.
Ma intereseaza daca era obligatoriu sa aduc adeverinte de la toti angajatorii sau nu.
Va multumesc.
1. Eu cred ca respectiva Agentie de Somaj face un exces de zel.

2. Faceti o sesizare la ANOFM, pe: [ link extern ]

3. Am rugamintea, daca binevoiti, sa postati si aici raspunsul primit, sa vedem care este raspunsul oficial!

Alte discuții în legătură

Ln vederea obtinerii indemnizatiei de somaj, vechimea in munca, conditionata de declaratie - (anexa 14) paula2012 paula2012 Buna ziua, in urma incetarii contractului de munca, mi s-au eliberat documentele necesare, de catre angajator, in vederea intrarii in somaj. Fac mentiunea ... (vezi toată discuția)
Acordare indemnizatie somaj dupa revenire din concediu crestere copil ancabuzatu ancabuzatu Buna ziua, Am ramas in 28 decembrie 2012 fara loc de munca in urma unei concedieri colective dupa ce la revenirea din concediu crestere copil de 1 an am mai ... (vezi toată discuția)
Somaj dana codreanu dana codreanu Buna ziua. Va rog, daca se poate sa ma lamuriti si pe mine in legatura cu procedura prin care se poate lua indemnizatia de somer pentru un caz concret. Sotul ... (vezi toată discuția)