Buna ziua!
Am 12 ani vechime pe cartea de munca si am adus adeverinta cu ultimii 2 ani de la ultimul angajator. Ieri am fost la prima viza si mi-au dat dispozitia din care va redau:" Cuantumul indeminzatiei de somaj este de 439 lei, din care:
- 375lei reprez. 75% din valoarea indicatorului social.......
-63.27 lei reprezentand 3% din 2108.8333lei (media bazei lunare de calcul din ultimele 12 luni)
Dreptul de indemnizatie se acorda pe 6 luni."
Am rugamintea sa-mi spuneti daca este corect calculat procentul pt.ca eu inteleg prin asta ca nu mi-au luat in considerare decat vechimea de la ultimul loc de munca care a fost de 2 ani si 3 luni.
Va multumesc.
Daca in adeverinta de confirmare a stagiului de cotizare pentru somaj data de catre Agentia Judeteana pentru Ocuparea Fortei de Munca este trecut stagiul complet de 12 ani, atunci trebuie sa cereti recalcularea indemnizatiei. Poate fi o eroare de calcul. Faceti o cerere in acest sens la AJOFM.
Mi-au cerut adeverinte (anexa 26) de la toti angajatorii din 2004 incoace , si nu am avut cum sa aduc, insa am avut copie dupa cartea de munca, unde s-a operat pana in 2011, iar in continuare pana in 2013 am avut adeveerinta de la ultimul angajator. Plus de asta ei au in evidentele lor declaratiile angajatorilor depuse luna de luna cu cotizatii platite cu tot, au acces la Revisal (reges),nu inteleg de ce trebuie sa poarte oamenii pe drumuri, cand au toate datele necesare chiar sub nasul lor.
Ma intereseaza daca era obligatoriu sa aduc adeverinte de la toti angajatorii sau nu.
Va multumesc.
Somaj
dana codreanu
Buna ziua.
Va rog, daca se poate sa ma lamuriti si pe mine in legatura cu procedura prin care se poate lua indemnizatia de somer pentru un caz concret.
Sotul ... (vezi toată discuția)