avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 899 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Şomaj, concediu creştere copil, ... Indemnizatie somaj calculata gresit
Discuție deschisă în Şomaj, concediu creştere copil, asigurări sociale şi asistenţă socială

Indemnizatie somaj calculata gresit

Buna ziua!
Am 12 ani vechime pe cartea de munca si am adus adeverinta cu ultimii 2 ani de la ultimul angajator. Ieri am fost la prima viza si mi-au dat dispozitia din care va redau:" Cuantumul indeminzatiei de somaj este de 439 lei, din care:
- 375lei reprez. 75% din valoarea indicatorului social.......
-63.27 lei reprezentand 3% din 2108.8333lei (media bazei lunare de calcul din ultimele 12 luni)
Dreptul de indemnizatie se acorda pe 6 luni."
Am rugamintea sa-mi spuneti daca este corect calculat procentul pt.ca eu inteleg prin asta ca nu mi-au luat in considerare decat vechimea de la ultimul loc de munca care a fost de 2 ani si 3 luni.
Va multumesc.
Cel mai recent răspuns: Valeriu TUDOR , Consultant resurse umane 12:06, 27 Iunie 2013
@ mariananitu

Decizia respectiva are un termen de contestare. Prin urmare, folositi acel termen pentru a contesta decizia respectiva.
Am sa merg maine la AJOFM si am sa vad daca pot rezolva situatia cu ei. Daca nu, voi face reclamatie pe site-ul recomandat de dv.
Am citit undeva ca nu mai este obligatoriu sa aduci anexa 26, si ca in unele judete totusi s-ar mai cere. Exista asa ceva din cunostintele dv? As vrea sa ma duc pregatita pt. ca sigur ma vor lua tare, poate m-or intimida.
1. Deocamdata asa prevede Legea 76/2002 privind sistemul asigurarilor pentru somaj si stimularea ocuparii fortei de munca.

2. Daca vreti un punct de vedere personal asupra acestei probleme intrati pe:
www.avocatnet.ro/content/for...

3. Nu trebuie sa va intimidati ci sa cereti mereu sa vi se arate textul de lege care sa confirme ce vi se spune.
Am fost la AJOFM si am cerut lamuriri. Au sustinut ca trebuia sa aduc anexa 26 de la toti angajatorii din 2002 incoace. Au fost foarte ofensate ca "isi pierd vremea "cu mine, cand sunt alti someri ce stau la coada sa-si depuna dosarul. Si mi-au zis ca daca nu sunt multumita sa-i actionez in instanta. Mizeaza pe faptul ca un somer cu 439 lei nu are bani de cheltuit prin justitie, cand diferenta de primit ar fi de 94 lei.

1. Trebuia sa va arate si texul de lege care spune ca este necesara Anexa 26 de la toate firmele unde ati lucrat.

2. Faceti o sesizare la ANOFM, pe [ link extern ]

3. Va rog, numai daca doriti, sa postati si aici raspunsul primit sa vedem care este pozitia ANOFM.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Ln vederea obtinerii indemnizatiei de somaj, vechimea in munca, conditionata de declaratie - (anexa 14) paula2012 paula2012 Buna ziua, in urma incetarii contractului de munca, mi s-au eliberat documentele necesare, de catre angajator, in vederea intrarii in somaj. Fac mentiunea ... (vezi toată discuția)
Acordare indemnizatie somaj dupa revenire din concediu crestere copil ancabuzatu ancabuzatu Buna ziua, Am ramas in 28 decembrie 2012 fara loc de munca in urma unei concedieri colective dupa ce la revenirea din concediu crestere copil de 1 an am mai ... (vezi toată discuția)
Somaj dana codreanu dana codreanu Buna ziua. Va rog, daca se poate sa ma lamuriti si pe mine in legatura cu procedura prin care se poate lua indemnizatia de somer pentru un caz concret. Sotul ... (vezi toată discuția)