da, am o copie a adeverintei, si da, am o perioada de suspendare:
"Data de suspendare ..19.01.2009..data de incetare a suspendarii..31.01.2009.. motivul suspendarii.. Concediu medical (13 zile calendaristice)..." - am avut varicela :sorry: Nu stiu de ce sunt trecute zilele calendaristice si nu cele lucratoare.
Din acest motiv am stagiul de cotizare mai mic decat vechimea??! De la acest concediu medical? In timpul lui nu se platesc contributiile?... habar nu aveam :-/
Nu, nu mi-au promis nimic... M-au trimis teleleu dupa adeverinte, cu toate ca sunt convinsa ca atunci cand s-a uitat ea in baza de date, ii aparea clar pe acolo si stagiul de cotizare si vechime si tot pe ecran! Probabil s-a gandit ca voi fi descurajata :rolleyes: Ma supara foarte tare hartogaria asta a lor. Asemenea atitudini si reguli aberante contribuie la imaginea proasta a institutiilor!
Adeverinta tip cu contributiile la somaj va este necesara doar pentru ultimele 12 luni, deorece numai acestea se iau ion calcul la stabilirea indemniztiei. Daca am inteles bine, ultimii 3 ani ati lucrat in acelasi loc, deci doar de acolo va este necesara aceasta adeverinta.
Pentru stabilirea stagiului de cotizare care va da dreptul la acele procente in plus nu trebuie sa duceti dvs nimic la AJOFM. Ei au la indemana carnetul de munca si edclaratiile depuse de angajatorii dvs pentru certificarea stagiului.
Daca nu vi l-au calculat corect nu ezitati sa faceti contestatie, e dreptul dumneavoastra
Pe de alta parte contributia la somaj nu se plateste doar in cazul concediilor medicale mai mari de 30 de zile (cel de 13 zile nu ar fi trebuit sa afecteze contributia) - aceasta modalitate de calcul a contributiei recunosc ca este interpretata diferit si e posibil sa existe diferente de opinie.
Pentru prima plata a indemnizatiei este posibil sa asteptati intre 3 si 4 luni (va spun din cazuri concrete), dar veti primi drepturile cuvenite pe toata aceasta perioada retroactiv.
Din curiozitate, in ce judet aveti dosarul? In Bucuresti? pentru ca astfel de nereguli nu se intampla de exemplu in Brasov unde Ajofm-ul e institutia cu care se lucreaza cel mai usor si au functionari de admirat..
Si un pont bun de stiut: daca ati avut un slariu bunicel, sa stiti ca in perioada de somaj va poate fi platit concediu medical daca veti avea cumva o astfel de situatie. Se suspenda somajul si vi se calculeaza medicalul pe baza veniturilor din ultimele 6 luni da la data intrarrii in medical. E bine de stiut.
judetul este .... DOLJ #-o
imi da din ce in ce mai mult de gandit chestia cu adeverintele de la toate fostele locuri de munca... vad ca nimeni nu a auzit de legea lor...
:(( nu mai pot, m-au terminat cu drumurile! am reusit sa strang adeverintele de pe la liceele respective, am alergat intr-un suflet cu ele la AJOFM... probabil banuiti, programul la ghiseul unde trebuia sa merg cu ele la verificat (si aici iar rezulta ca ei au in baza de date toate aceste informatii si ne pun pe noi sa umblam dupa adeverinte, poate-poate abandonam si mai scapa de unul) se terminaseeee.... era doar ora 13.05, le ajunsese si lor de la 8.30 atata lucru!
Asa ca mersei azi din nou la 8.45... Dupa ceva cozi si inghesuieli cu toti oamenii muncii acum fara serviciu, cand ajunse la deverintele mele, doamna de acolo zise ca "ea nu stie... nu stie ce stagii sa scoata, pana cand, ca nu stie pe celalalt de cand pana cand l-a scos, de la ultimul loc de munca, ca nu stie dar mai are nevoie de ceva... sa ma duc la camera x sau poate la camera y... nu stie ce sa-i aduc, nu stie ce sa ceara, dar nu stie ce sa-mi scoata, trebuie sa ii mai aduc ceva". Ati mai intalnit??!?! Si ma trimit pe mine maine la bursa locurilor de munca, cand ei nu stiu pe ce lume traiesc si care e treaba lor, fac greseli apoi pun oamenii pe drumuri degeaba!
Pana la urma, mi se spuse la camera unde mi-au cerut toate aceste adeverinte de la fostele locuri de munca, sa revin marti, ca doamna e in concediu :( Eu deja nu mai pot! Ma duc aproape in fiecare zi la ei si nu-mi sunt dragi deloc! As vrea sa s termine odata sa imi pot cauta si eu un loc de munca! Ma apucasem sa si invat cate ceva..
Am o intrebare: AJOFM nu poate fi dat in judecata pentru bataia asta de joc? ...
1. Maine este targ de job-uri in toate resedintele de judet si in marile orase, asa ca poate aveti noroc si va gasiti de lucru.
2. Puteti da in judecata AJOFM dar sa va luati un avocat bun si sa cereti in instanta si cheltuielile cu onorariul acestuia. Succes!