avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 438 soluții astăzi
Forum Activitate antispam

Activitate antispam

Buna ziua,

Am fost nevoit recent sa obtin un extras CF (in urma unui deces in familie) pe apartamentul al carui proprietar este mama mea. Am observat insa ca pe extras apare o interdictie de instrainare si grevare pe numele unei banci disparute acum 20 de ani (Bankcoop).

Imi puteti va rog spune care este modalitatea legala de a scapa de aceasta grevare? Obtinerea unei adeverinte de la respectiva banca nu este posibila. Apartamentul a fost achitat integral prin anii, dar se pare ca parintii nu s-au gandit si la operarea modificarilor pe cartea funciara.

Va multumesc anticipat.
Răspuns la discuția Copyright Imagine
:)

Reformulez: nu am nici un dubiu cum ca imaginea nu le-ar apartine. Este vorba despre un studio de fotografie care a realizat respectiva fotografie.

Dupa cum spuneam la inceput: ma puteti ajuta cu sfaturi despre ce se poate face? Va multumesc.
Răspuns la discuția Copyright Imagine
Nu pot contesta veridicitatea faptului ca imaginea le aprtine.
Buna ziua,

Sunt proprietarul unui site web care prezinta o colectie de oameni celebri (cu detalii de genul data si locul nasterii, domeniul, tara, etc). De asemenea, fiecarei personalitati ii sunt atasate si fotografii. Datele necesare siteului (inclusiv fotografiile) au fost culese automat din Googlr Knowledge Graph (freebase.com). Datele sunt oferite sub urmatoarea licenta: [ link extern ] .

Am primit recent un email amenintator din partea unei companii din Cehia care ma someaza sa platesc o suma (destul de) mare de bani datorita faptului ca una dintre imaginile de pe site le apartine si a fost folosita fara acordul lor (imaginea a fost obtinuta tot din sursa mai sus mentionata). Mentionez ca le-am raspuns la email, am sters respectiva imagine, le-am explicat de unde provine. Raspunsul lor a fost ca "toti suntem egali in fata legii" si au injumatatit suma de bani. Ce ma sfatuiti sa fac?

Va multumesc!
Sarabtori fericite!
Buna ziua,

Deoarece urmeaza sa radiez PFA-ul pe care il am, trebuie sa completez RJ de incasari si plati. Imi puteti va rog spune, referitor la completarea acestuia, urmatoarele:
- daca PFA-ul e infiintat in 2010 iar obligativitatea de a tine RJIP (pentru PFA la norma de venit) a aparut in 2012, trebuie sa trec toate facturile (inclusiv cele dinainte de 2012)?
- data cursului valutar este cea cand au intrat banii in cont sau cea cand s-a emis factura?
- coloana "data" se completeaza cu data incasarii sau data facturarii?
- "numar si tip document": trebuie sa numerotez fiecare extras de cont si sa il trec acolo?
- la descriere se trece "venituri din profesii libere" sau ceva in genul "factura nr din data"?
- se face total lunar chiar daca exista numai o singura factura lunara sau este de ajuns totalul anual?
- se trece la un nou an cu sold initial 0 pe o pagina noua?

Va multumesc anticipat!
Răspuns la discuția Renuntare la SRL
Va multumesc pentru raspuns.

Totusi, ce se intampla daca nu se depun bilanturile de final de an?
Buna ziua,

Am un SRL infiintat in 2004 pe care nu l-am folosit de mai bine de 5 ani (am depus doar bilanturile cont)abile la sfarsit de an). Imi puteti spune, va rog, care este calea cea mai simpla de a "scapa" de acest SRL? Stiu ca sunt mai multe variante (faliment, inchidere) - toate complicate insa.

Ce se intampla in cazul in care nu mai depun bilantul de final de an? Se radiaza din oficiu?

Mentionez ca SRL-ul nu are nici un fel de datorii.

Va multumesc anticipat!
Sarut mana.

Va multumesc pentru explicatii.

Da, sunt inregistrat in ROI (clientul a verificat in VIES codul de TVA inainte de a incepe lucrul cu mine).

Asadar, ca sa recapitulez: orice achizitie de la un comerciant roman sunt nevoit sa o inscriu in D394 iar orice achizitie de la un comerciant strain o inscriu in D390 (momentan depun D390 completand doar capitolul "prestari intracomunitare").

Ma puteti va rog, sfatui si referitor la modul in care se completeaza cele doua declaratii in acest caz?
E obligatoriu sa deduc TVA-ul? Mentionez ca incasarile pe care le fac sunt exclusiv intracomunitare, scutite de TVA (servicii informatica).
Am devenit platitor de TVA in momentul in care am depasit plafonul de 35.000 de euro (la cursul BNR de la intrarea in UE). Stiu ca acel plafon s-a schimbat intre timp (sa inteleg ca e 220 de mii de lei). Daca va referiti la incasari, da, am depasit cei 220.000 de lei. S-a schimbat in vreun fel statutul PFA-ului prin aceasta?

Inteleg. Stiam ca pentru PFA-uri la norma de venit nu se tine inventarul achizitiilor, ci doar al prestarilor...