Da pana la urma o las moale pentru ca salariu ramane acelasi. Functia interna aceeasi :) dar intrebam asa ca fapt divers pentru ca nu am neaparat un dezavantaj insa mi se parea aiurea.
Pai ei ma angajeaza desi nu indeplinesc si tot ei ma dau afara pt ca nu indeplinesc. Scuze dar cred ca aceste lucruri se pot ataca cumva.
Si atunci studii superioare se refera la domeniu neaparat? Pt ca din nou sunt oameni care termina dreptul dar lucreaza ca programator si atunci nu vad cum cineva care face liceu industrial si facultate de mecanic poate fi incadrat ca programator pentru ca are studii superioare iar cineva cu liceul de informatica si facultatea de informatica dar neterminata inca nu poate fi incadrat. Repet e prea multa lume ca sa ma gandesc ca este o greseala a unui singur individ deoarece e vorba de un departament intreg de HR care face asta de ani de zile. In contract si in fosta carte de munca este trecut: programator.
Si 2. Din cate stiu modificarea incadrarii nu se poate incheia unilateral. Gresesc, asta este, sau pe ce principiu functioneaza aceste legi?
Bine si atunci de ce am fost angajat ca si programator in prima instanta? Si de ce inca se fac angajari, din cadrul studentilor anul I sau II in functia de programator, cu sutele la o singura firma insa cunosc mai multe cazuri din mai multe firme? Cum sunt aceste contracte inregistrate la itm daca eu nu am diploma de studii superioare atasata dosarului sau ceva de genu? Cred ca apar prea multe intebari in jurul acestor denumiri/functii.
Stie cineva ceva despre aceaste teme/neclaritati? Mentionez ca cunosc o multime de companii sau oameni car elucreaza pt companii ca programatori fara sa aibe studii superioare terminate.
Buna tuturor,
As dori sa stiu daca pot fi incadrat in functia de programator fara a avea studiile superioare terminate. Mentionez ca am lucrat timp de aproximativ 5 ani ca si programator cu toate actele la zi iar apoi am schimbat firma si desi initial am fost incadrat ca progrmator urmeaza sa fiu retrogradat la asistent programator. Firma la care am lucrat inainte angaja o multime de actuali studenti care erau incadrati ca si progrmator deci nu cred ca faceau ilegalitati la scara chiar asa de larga.
1. Ce parere aveti despre aceasta retrogradare? 2. Nu se poate echivala experienta pt a putea pastra continuitatea functiei sau ceva de genul acesta?
Va multumesc
Idee este ca oricum risc sa fiu dat afara pentru ca, nu acel coleg, ci altcineva a facut mult prea mult tam tam din asa ceva, pentru nishte vorbe pe messenger. Acum chiar ma inteleg la fel ca inainte de acel incident cu persoana respectiva(pe care am jignito) adica foarte bine.
Pana la urma este foarte relativa treaba cu legatura cu munca. Daca se incaiera doi colegi la un meci de fotbal, unul dintre ei poate fi poate fi tras la raspundere din pur si simplu fapt ca e coleg de munca si are legatura cu munca nu? Atata timp cat sunt in timpul liber sa zic cred ca pot sa ma manifest cum vreau fiind acasa sau pe strada. Atunci angajatorul are drepturi sa-mi impuna practic conduita oriunde pt ca daca fac orice gresit are legatura cu munca numai ca era prin preajma un coleg sau cineva care a vazut ce am facut? Sa spunem de exemplu ca iesi la un gratar cu colegii si spui despre X ca este incult sau vorbe mai grele eu sincer cred ca nu ar avea voie sa te sanctioneze la munca.
Si nu este vorba doar despre un avertisment scris ci este vorba ca oameni poti fi dati afara pe probleme de genul acesta, sau penalizati la salariu numai ca "i s-a pus unuia pata" sa zic asa.
Si in plus chiar daca eram in timpul serviciului dar nu neaparat exact la punctul de lucru, yahoo messenger nefiind o cale oficiala de comunicare pe care firma mi-o asigura. Cine poate dovedi ca altcineva nu imi stie parola si a adresat injurii unui coleg de munca de exemplu pentru a-mi face rau?
Pai ar avea legatura ca e vorba de un conflict cu un coleg dar conflictul a avut loc cand eram in concediu medical.