avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1115 soluții astăzi
Forum Activitate sorinrazvan

Activitate sorinrazvan

Răspuns la discuția Parcare subterana neterminata
apaidiu a scris:

Temeiul nu poate fi altul decat contractul. Odata ce ati cumparat apartamentul ati cumparat si toate drepturile pe care primul cumparator le avea impotriva constructorului.
Modalitatea de presiune este cea legala. Punerea in intarziere a debitorului, apoi actiune in instanta. Indicarea temeiului contractual exact insa nu se poate face decat dupa ce vedem contractele (ambele).
Inainte de aceste demersuri e bine insa sa verificati daca societatea nu a intrat in faliment.



Multumesc frumos, o sa verific din nou contractele si apoi voi analiza optiunile cu ajutor specializat. O zi buna.
Buna ziua,

Detin un apartament si un loc de parcare subtreran intr-un complex de locuinte/blocuri unde parcarea subterana nu a fost terminata niciodata. Constructorul a predat spre asociatie aproape toate dependintele mai putin parcarea subterana pentru care este constrans si de banca - adica nu poate lua nicio hotarare fara acordul bancii care presupun ca detine o ipoteca. Eu nu am cumparat apartamentul direct de la constructor ci de altcineva. In contractul celui de la care am cumparat, contract semnat cu constructorul/dezvoltatorul scrie ca a achitat locul de parcare subteran dar pana cand va fi gata de livrare poate folosi un loc de parcare suprateran. Nu se specifica nicio data de livrare sau terminare a parcarii subterane. Locul de parcare subteran a fost achitat in totalitate.
Intrebarea mea - exista vreun mod legal, sustinut de vreunul din contracte - (contractul celui care a semnat direct cu dezvoltatorul sau contractul meu cu cel de la care am cumparat) - prin care sa pot presa dezvoltatorul sa termine parcarea subterana? Exista vreun temei legal prin care imi poate achita despagubiri pentru ca nu a terminat si nu a livrat parcarea subterana desi eu detin un loc de parcare achitat 100%?

Multumesc.
Multumesc pentru raspuns, societatea nu detine nici un activ.
O sa verific cu lichidatorul, nu imi amintesc de nici o citatie. Mi-a mentionat chiar ca dosarul meu a stat ceva timp in asteptare, pentru ca au fost alte prioritati. Insa acelasi lichidator mi-a mentionat ca onorariul este de 1500 ron.
Acest lucru ma sperie. Mi se pare o suma foarte mare pentru a scapa de aceasta societate.
Este normala o asa suma, ca onorariu pentru o lichidare a unei societati fara activitate?

Buna ziua,

Urmaresc de cateva zile posturile in legatura cu dizolvarea/lichidarea/radierea unei firme. Fiind foarte multe posturi, cred ca nu l-am gasit pe cel care m-ar putea ajuta. De aceea va adresez urmatoarele intrebari. S-ar putea sa existe deja raspunsul dvs pentru problema in cauza.

Am o firma cu asociat unic din 2004, firma fara activitate. Am depus la zi toate declaratiile (de neactivitate). Acum ceva timp, 1 - 2 ani am primit o scrisoare de dizolvare. Cred ca din partea statului, care la un moment dat a hotarat dizolvarea mai multor firme tocmai datorita nefunctionarii. Spre necunostinta mea si greseala mea am considerat totul incheiat.
Acum 2 zile am primit o scrisoare de la un Lichidator, cum ca a fost numit de Tribunal - lichidator al firmei mele. Pentru acest lucru mi-a solicitat in baza Lg.359/2004 - ultimul bilant, registrele contabile curente, lista completa a bunurilor precum si adresele creditorilor.
In scrisoare nu este specificat nimic despre costuri, onorarii ... In schimb sunt sigur ca se vor percepe.

Intrebarile mele:
1. Pot lichida eu personal firma, chiar daca a ajuns pe mana unui Lichidator?
2. Daca da, iau indrumarile dvs din posturile anterioare - documente ORC ...
3. Daca nu, ce pot face in asa fel in cat sa minimizez costurile. Cam cat ar costa procedurile de lichidare/radiere in cazul acesta cu lichidator si cat ar costa fara, daca ma ocup eu, in cazul in care mai pot face ceva.

Multumesc frumos,
Sorin