avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1055 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Parcare subterana neterminata
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Parcare subterana neterminata

Buna ziua,

Detin un apartament si un loc de parcare subtreran intr-un complex de locuinte/blocuri unde parcarea subterana nu a fost terminata niciodata. Constructorul a predat spre asociatie aproape toate dependintele mai putin parcarea subterana pentru care este constrans si de banca - adica nu poate lua nicio hotarare fara acordul bancii care presupun ca detine o ipoteca. Eu nu am cumparat apartamentul direct de la constructor ci de altcineva. In contractul celui de la care am cumparat, contract semnat cu constructorul/dezvoltatorul scrie ca a achitat locul de parcare subteran dar pana cand va fi gata de livrare poate folosi un loc de parcare suprateran. Nu se specifica nicio data de livrare sau terminare a parcarii subterane. Locul de parcare subteran a fost achitat in totalitate.
Intrebarea mea - exista vreun mod legal, sustinut de vreunul din contracte - (contractul celui care a semnat direct cu dezvoltatorul sau contractul meu cu cel de la care am cumparat) - prin care sa pot presa dezvoltatorul sa termine parcarea subterana? Exista vreun temei legal prin care imi poate achita despagubiri pentru ca nu a terminat si nu a livrat parcarea subterana desi eu detin un loc de parcare achitat 100%?

Multumesc.
Cel mai recent răspuns: sorinrazvan , utilizator 13:29, 1 Iulie 2014
Temeiul nu poate fi altul decat contractul. Odata ce ati cumparat apartamentul ati cumparat si toate drepturile pe care primul cumparator le avea impotriva constructorului.
Modalitatea de presiune este cea legala. Punerea in intarziere a debitorului, apoi actiune in instanta. Indicarea temeiului contractual exact insa nu se poate face decat dupa ce vedem contractele (ambele).
Inainte de aceste demersuri e bine insa sa verificati daca societatea nu a intrat in faliment.
apaidiu a scris:

Temeiul nu poate fi altul decat contractul. Odata ce ati cumparat apartamentul ati cumparat si toate drepturile pe care primul cumparator le avea impotriva constructorului.
Modalitatea de presiune este cea legala. Punerea in intarziere a debitorului, apoi actiune in instanta. Indicarea temeiului contractual exact insa nu se poate face decat dupa ce vedem contractele (ambele).
Inainte de aceste demersuri e bine insa sa verificati daca societatea nu a intrat in faliment.

Multumesc frumos, o sa verific din nou contractele si apoi voi analiza optiunile cu ajutor specializat. O zi buna.
Ultima modificare: Marți, 1 Iulie 2014
sorinrazvan, utilizator

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Incalcare sau nu? lege 230/2007 - ansamblu rezidential avocatuser avocatuser Buna ziua, Eu locuiesc in cadrul unui ansamblu rezidential nou ca si varsta. Acest ansamblu are in componenta sa urmatoarele tipuri de ... (vezi toată discuția)
Loc de parcare fara cota parte indiviza EUR/GBP EUR/GBP Buna ziua, Locuiesc intr-un complex rezidential construit in 2018. Complexul are o parcare subterana pe 2 nivele si una supraterana. Accesul la parcarea ... (vezi toată discuția)
Loc parcare mai ingust decat majoritatea -- cf colectiv Gyo92 Gyo92 Buna ziua, Am cumparat de curand, un apartament, intr-un ansamblu imobiliar nou, cu parcare subterana. Pentru parcarea subterana este CF colectiv, unde sunt ... (vezi toată discuția)