avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 722 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Drept civil - moşteniri, drept de ... Loc parcare mai ingust decat majoritatea -- CF colectiv
Discuție deschisă în Drept civil - moşteniri, drept de proprietate şi altele

Loc parcare mai ingust decat majoritatea -- CF colectiv

Buna ziua,

Am cumparat de curand, un apartament, intr-un ansamblu imobiliar nou, cu parcare subterana. Pentru parcarea subterana este CF colectiv, unde sunt trecute numerele parcarii si cote parte egale pentru toate parcarile. Am achizitionat si parcarea si apartamentul prin credit ipotecar.
Problema este ca, aproximativ 10-15% din parcari, sunt cu 20-30cm mai inguste ca restul si a noastra este una din cele inguste. Momentan detinem o masina mica si ne cam chinuim cu ea, sa o parcam, 10-12 menevre la fiecare parcare, dar in viitor am vrea sa ne cumparam o masina mai mare, care va deveni imposibil de parcat acolo. M-am adresat constructorului si a zis ca se mai gandeste daca ne lasa sa schimbam parcarea cu una libera, normala ca dimensiuni. Ce actiune legala se poate face? As putea sa depun plangere undeva ?
Ultima modificare: Luni, 17 August 2020
Gyo92, utilizator
Cel mai recent răspuns: ynocentta , utilizator 20:47, 17 August 2020
Daca in planuri parcarea dvs. are alte dimensiuni decat cele din teren puteti cere constructorului sa remedieze. Cel mai bine era daca la semnarea contractului de vanzare-cumparare observati acest aspect.
Planurile de proiectare trebuie sa respecte dimensiunile legale pentru un loc de parcare.
Vedeti ce s-a mentionat in receptia finala a blocului+parcari cu referire la dimensiunile locurilor de parcare.
Posibil sa rezolvati probleme doar printr-o actiune in instanta impotriva vanzatorului/ dezvoltatorului/ constructorului, dupa caz.
Exista normative care prevad caractersiticile tehnice a spatiilor cu destinatia loc de parcare auto
Verificati datele din cartea tehnica a constructiei,confruntati cu situatia reala
Verificati contractul de achizitie bun imobil +spatiu parcare si comparati daca coicid caracteristicile tehnice cu cele din normative
Daca exista diferente,notificati oficial dezvoltatorul cu obligatia alocarii de spatiu parcare auto care sa respecte normativele in vigoare-sub sanctiunea obligarii la plata a cheltuielilor aferente solutionarii in instanta

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Inchidere boxa subteran Robertcj Robertcj Buna ziua. Exista un imobil cu parcare subterana a 24 de locuri, ale mele 2 locuri fiind retrase, si imprejmuite cu ziduri de beton, in 3 parti, laterale ... (vezi toată discuția)
Doar dezvoltatorul poate parca pe trotuar ? sorin_z sorin_z Buna seara, Incerc sa fiu cat mai la subiect ... asa ca va prezint ingredientele: - una bucata cartier rezidential (peste 1000 apartamente) - una bucata ... (vezi toată discuția)
Parcare subterana neterminata sorinrazvan sorinrazvan Buna ziua, Detin un apartament si un loc de parcare subtreran intr-un complex de locuinte/blocuri unde parcarea subterana nu a fost terminata niciodata. ... (vezi toată discuția)