Singura clauza ( ca este contract V - C sau donatie ) pentru bunica mea este aceea de a beneficia de acel apartament pana la sfarsitul vietii.Alte clauze in ceea ce o priveste nu vor mai fi ( nu are alte pretentii ).La randul meu o sa beneficiez deasemenea de o clauza si anume ca bunica mea, odata cu intocmirea acelei donatii nu se va mai putea razgandi.Presupun ca si tata, printr-un act, poate renunta la acea reductiune.
In concluzie, cred ca varianta cea mai optima pentru mine este donatia ( precizez ca tata este unicul copil si prin urmare mostenitor al apartamentului bunicii mele, care, prin consimtamantul sau ma lasa sa beneficiez de acel apartament printr-o donatie directa a mamei lui catre mine ).Practic aceasta donatie va fi oarecum intangibila ( avand in vedere ca doar tata poate apela la acea reductiune, ceea ce nu este cazul ).
Va rog sa ma corectati daca am omis ceva.
Actul de vanzare cumparare poate fi facut avand inregistrata o suma modica? Sau trebuie facut la valoarea de catalog a apartamentului? Care este varianta cea mai iefitina si sigura?
Sa inteleg ca numai donatia cu sarcini poate fi revocata iar donatia in sine este intangibila?Despre ce sarcini ar fi vorba? O clauza totusi ar interesa-o, aceea de a nu intra in posesia apartamentului ei decat post mortem.
Doresc sa intru in posesia unui apartament ( cel al bunicii mele ).Mentionez ca bunica mea nu doreste remuneratie in schimbul acestei locuinte.Ma intereseaza de ce actiuni inatacabile beneficiez, cat m-ar costa actele, ce proceduri trebuie sa urmez, etc.