Dupa cum am scris - faptele s-au intamplat acum doi ani, insa eu abia acum am aflat identitatea agresorului.
Fiul meu din cauza amenintarilor nu a spus ca a fost batut ci ca in timp ce alerga a fost impins din spate, a cazut si s-a lovit. Atunci nu am crezut aceasta poveste, dar am incercat in zadar sa aflu ceva.
Acum in sfarsit mi-a povestit ca de fapt el incerca sa curteze o colega si ca au iesit la o plimbare. Intrebata de parinti, care atunci erau in divort, fata nu a recunoscut ba mai mult decat atat a spus ca fiul meu a inventat povestea.
Fratele fetei, care se antreneaza din copilarie la un club sportiv de lupte, si care am inteles ca mereu isi rezolva problemele cu pumnii, a considerat ca bataia este modul in care ii da o lectie fiului meu sa nu mai inventeze povesti la adresa surorii.
Nici dupa toate cele petrecute fata nu a recunoscut ca a mintit.
Pana de curand copiii - fiul meu si domnisoara in cauza, care si ea are acum 18 ani - nu au mai vorbit.
Faptul ca ei acum au inceput sa comunice ma determina sa ma gandesc la masuri de precautie. Nu stiu daca sa iau legatura cu parintii (divortati) si sa stam de vorba. Mama locuieste cu fiica, iar tata cu fiul in alt oras. Si ...ce sa le spun ? ca din cauza ca fiica lor nu a spus adevarul fiul meu a fost operat si va trebui operat din nou pentru a corecta piramida nazala ? O sa ma creada pe mine, un strain, sau pe fiica lor din nou ?
Eu de fapt asi dori doar sa ma asigur intr-un fel sau altul ca evenimentele nu se vor mai repeta. De aceea intrebam daca pot face o reclamatie, daca la politie se ia in considerare dupa atata timp.
Din pacate cu parintii nu cred sa pot avea o discutie amiabila. Este vorba de o familie dezbinata, de oameni recalcitranti......dar am sa incerc.
Multumesc pentru raspunsuri.
In toamna anului 2011 fiul meu, care atunci avea 16 ani, a fost agresat fizic pe strada de catre trei indivizi. Mai exact a fost lovit cu picioarele in fata. La urgente in urma investigatiilor s-a constatat ca piramida nazala este deplasata. Pe unul dintre agresori l-a recunoscut. A fost amenintat ca va fi urmarit si batut din nou daca depune plangere, fapt pentru care pana acum nu a dezvaluit identitatea acestuia.
Acum fiul meu are 18 ani.
De teama ca se va mai repeta asi dori sa iau cateva masuri de precautie - m-am gandit sa contactez parintii agresorului, care acum are 20 ani, sau sa depun o plangere la politie. Ce ma sfatuiti ?
Parintii mei sunt divortati. Eu, respectiv mama mea, am primit pensie alimentara conform hotararii judecatoresti. De curand am implinit 18 ani, sunt in clasa a XI -a. Conform legii, inteleg ca eu, fiind major, trebuie sa-l dau in judecata pe tatal meu pentru a primi in continuare acei bani. Va rog sa-mi spuneti daca in afara de adeverinta de la scoala si o copie de pe sentinta de divort a parintilor ar mai trebui ceva, unde trebuie sa depun dosarul si cam ce inseamna acel proces. (trebuie sa fiu si eu prezent sau se judeca in lipsa mea si a mamei).
Dupa terminarea liceului se va intrerupe automat plata pensiei alimetare ? Daca imi continui studiile, (ma refer la studii universitare) va trebui din nou sa urmez aceeas procedura ?