avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 568 soluții astăzi
Forum Activitate silviu_ssc

Activitate silviu_ssc

Pai o sa ma duc dupa sarbatori iar la sectie si vedem ce rezolv. Ideea e ca in urma accidentului motorul motocicletei a ramasa fara ulei si apa . Si cu cat intarzii reparatiile cu atat se "agraveaza" . Are apa in alternator, unde normal trebuia sa fie ulei , deoarece s`a spart capacul s.a.m.d . De aceea tot insist cu reparatia .
Multumesc pentru interventie . Pai si asta ar insemna ca daca solutionarea dosarului tine un an, eu un an trebuie sa stau cu motocicleta lovita? ce sistem de .... rasul lumii. Ce ma oftica e ca nimeni nu isi da interesul... adica puteau sa vina sa constate luau probele sau ce au de luat (oricum motocicleta este foarte in regula din toate punctele de vedere) , ei vedeau de dosar si eu de reparatie . Daca aveam casco si in termen de 60 de zile de la accident eu trebuia sa depun actele pentru reparatie (inclusiv devizul) ce faceam? o reparam tot singur pentru ca politia romana doarme in front , ei nu stiu decat sa incaseze amenzi ca sa ingrase bugetul de stat. scuzati-mi rabufnirea dar pe cuvant ca m'am saturat de incompetentii astia !X-( astept in continuare sfaturi, idei, ! sunt binevenite ca eu le'am epuizat pe ale mele + ca am facuta carare pana la sediun politiei . X-(
Salut . Numele meu este Costea Silviu , locuiesc in Constanta si acum aproximativ doua luni am fost implicat intr'un accident grav , cu motocicleta , proprietate personala.
Era in jurul orei 19.00, cand ma plimbam pe DN39 prin localitatea Tuzla . La un moment dat o femeie mi-a sarit in fata dorind sa traverseze neregulamentar . Aveam aproximativ 60 km/h dar ,data fiind distanta scurta nu am reusit sa o evit , am accidentat-o cu partea stanga a motocicletei , dupa care eu am lovit bordura . Desi din punct de vedere legal nu eram vinovat cu nimic , constiinta ma chinuia . Mai tarziu dupa ce au aparut toate rezultatele analizelor (masuratorilor) , atat eu cat si motocicleta am iesit in regula(eu nu aveam alcoolemie , viteza a fost regulamentara ) , insa femeia a avut o alcoolemie de 1.41 la mie care , alaturi de traumatismul cranio-cerebral i-au provocat moartea .
"Toate bune si frumoase" ... eu urma sa imi repar motocicleta singur , pentru ca era inutil sa le cer daune copiilor , ei neavand o situatie financiara buna si oricum platisera prea mult (pierderea unei persoane dragi , banii de spitalizare ea nefiind asigurata), asa ca am renuntat la orice idee. Acum dupa 2 luni si eforturi financiare destul de mari am strans toate piesele necesare dar ceva ma impiedica sa o repar . Acel "ceva" este DEVIZUL DE REPARATIE, pe care politia nu mi l'a dat deoarece zic ei ca se va face o expertiza a motocicletei pentru a vedea daca este in regula dpdv mecanic (frane, directie) . am tot incercat sa iau legatura cu ei pentru a grabi putin lucrurile si primesc raspunsuri care mai decare mai caraghioase si penibile :
1. ministerul de interne nu are bani pentru necropsia victimei
2. sunt foarte multe dosare si va mai dura pana cand va vine randul
3. va v`om suna cand va fi nevoie sa vina expertul la dumneavoastra sa constate X-(
Oameni buni... de doua luni motocicleta sta in garaj la mine . Eu puteam sa ii repar franele de 10 ori si directia de 20 de ori daca aveam probleme la ea ... dar fiind o motocicleta supersport franele si directia sunt impecabile, pentru ca de ele depinde viata mea .
De ce am scris aici : NU exista un termen limita dpdv legal in care oamenii astia "ai legii" sa vina sa constate ce e de constatat si sa imi dea devizul acela? cum pot grabii lucrurile (si nu ma refer la spagi) pentru a o putea repara mai repede . Va multumesc anticipat . :((