avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 933 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... nu pot obtine deviz`ul de reparatie ! Ce sa fac?
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

nu pot obtine deviz`ul de reparatie ! Ce sa fac?

Salut . Numele meu este Costea Silviu , locuiesc in Constanta si acum aproximativ doua luni am fost implicat intr'un accident grav , cu motocicleta , proprietate personala.
Era in jurul orei 19.00, cand ma plimbam pe DN39 prin localitatea Tuzla . La un moment dat o femeie mi-a sarit in fata dorind sa traverseze neregulamentar . Aveam aproximativ 60 km/h dar ,data fiind distanta scurta nu am reusit sa o evit , am accidentat-o cu partea stanga a motocicletei , dupa care eu am lovit bordura . Desi din punct de vedere legal nu eram vinovat cu nimic , constiinta ma chinuia . Mai tarziu dupa ce au aparut toate rezultatele analizelor (masuratorilor) , atat eu cat si motocicleta am iesit in regula(eu nu aveam alcoolemie , viteza a fost regulamentara ) , insa femeia a avut o alcoolemie de 1.41 la mie care , alaturi de traumatismul cranio-cerebral i-au provocat moartea .
"Toate bune si frumoase" ... eu urma sa imi repar motocicleta singur , pentru ca era inutil sa le cer daune copiilor , ei neavand o situatie financiara buna si oricum platisera prea mult (pierderea unei persoane dragi , banii de spitalizare ea nefiind asigurata), asa ca am renuntat la orice idee. Acum dupa 2 luni si eforturi financiare destul de mari am strans toate piesele necesare dar ceva ma impiedica sa o repar . Acel "ceva" este DEVIZUL DE REPARATIE, pe care politia nu mi l'a dat deoarece zic ei ca se va face o expertiza a motocicletei pentru a vedea daca este in regula dpdv mecanic (frane, directie) . am tot incercat sa iau legatura cu ei pentru a grabi putin lucrurile si primesc raspunsuri care mai decare mai caraghioase si penibile :
1. ministerul de interne nu are bani pentru necropsia victimei
2. sunt foarte multe dosare si va mai dura pana cand va vine randul
3. va v`om suna cand va fi nevoie sa vina expertul la dumneavoastra sa constate X-(
Oameni buni... de doua luni motocicleta sta in garaj la mine . Eu puteam sa ii repar franele de 10 ori si directia de 20 de ori daca aveam probleme la ea ... dar fiind o motocicleta supersport franele si directia sunt impecabile, pentru ca de ele depinde viata mea .
De ce am scris aici : NU exista un termen limita dpdv legal in care oamenii astia "ai legii" sa vina sa constate ce e de constatat si sa imi dea devizul acela? cum pot grabii lucrurile (si nu ma refer la spagi) pentru a o putea repara mai repede . Va multumesc anticipat . :((
Cel mai recent răspuns: nucu$ , utilizator 18:24, 20 Aprilie 2009
Buna ziua.Nu exista un termen legal de solutionare a unui dosar asa ca recomandarea mea este sa va angajati un avocat acesta va stii cum sa solutioneze problema dvs, respectiv efectuarea expertizei cu privire la motocicleta.
Multumesc pentru interventie . Pai si asta ar insemna ca daca solutionarea dosarului tine un an, eu un an trebuie sa stau cu motocicleta lovita? ce sistem de .... rasul lumii. Ce ma oftica e ca nimeni nu isi da interesul... adica puteau sa vina sa constate luau probele sau ce au de luat (oricum motocicleta este foarte in regula din toate punctele de vedere) , ei vedeau de dosar si eu de reparatie . Daca aveam casco si in termen de 60 de zile de la accident eu trebuia sa depun actele pentru reparatie (inclusiv devizul) ce faceam? o reparam tot singur pentru ca politia romana doarme in front , ei nu stiu decat sa incaseze amenzi ca sa ingrase bugetul de stat. scuzati-mi rabufnirea dar pe cuvant ca m'am saturat de incompetentii astia !X-( astept in continuare sfaturi, idei, ! sunt binevenite ca eu le'am epuizat pe ale mele + ca am facuta carare pana la sediun politiei . X-(
de regula, politia nu intocmeste un deviz de reparatii ,ci o autorizatia de reparatie, pe baza constatarilor de la locul accidentului.Nu are legatura stadiul cercetarilor criminalistice (fiind vorba de victime) cu avariile vehiculului.Mergeti la seful Politiei si solicitati eliberarea autorizatiei.
Pai o sa ma duc dupa sarbatori iar la sectie si vedem ce rezolv. Ideea e ca in urma accidentului motorul motocicletei a ramasa fara ulei si apa . Si cu cat intarzii reparatiile cu atat se "agraveaza" . Are apa in alternator, unde normal trebuia sa fie ulei , deoarece s`a spart capacul s.a.m.d . De aceea tot insist cu reparatia .
silviu_ssc a scris:

Pai o sa ma duc dupa sarbatori iar la sectie si vedem ce rezolv. Ideea e ca in urma accidentului motorul motocicletei a ramasa fara ulei si apa . Si cu cat intarzii reparatiile cu atat se "agraveaza" . Are apa in alternator, unde normal trebuia sa fie ulei , deoarece s`a spart capacul s.a.m.d . De aceea tot insist cu reparatia .

Masurile luate pentru limitarea pagubei sunt luate in considerare.Goliti lichidele ce pot produce coroziuni (sa aveti probe/factura)

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Un motociclist a intrat in mine ApostolideT ApostolideT In data de 10.07.2011 am avut un accident cu masina in jurul orei 12.05 . Accidentul s-a desfasurat astfel : 1. ma aflam intr-o parcare situata pe ... (vezi toată discuția)
Asigurator strain Danvero Danvero Buna ziua , Am avut un accident usor soldat doar cu pagube materiale , am incheiat amiabila , vinovatul si-a recunoscut vina , firma de asigurari a celui ... (vezi toată discuția)
Despagubire dauna totala si echipament moto ContSters225724 ContSters225724 Buna ziua.Va rog sa ma ajutati cu cateva lamuriri. Am avut un accident de circulatie pe 17 iulie 2011.Eu pe motocicleta celalalt cu autoturismul.Politia a ... (vezi toată discuția)