avocatnet.ro explicăm legislația
Caută (ex. salariu minim) 1012 soluții astăzi
Forum Discuţii juridice Poliţe de asigurare, reasigurare ... asigurator strain
Discuție deschisă în Poliţe de asigurare, reasigurare şi probleme juridice conexe

asigurator strain

Buna ziua , Am avut un accident usor soldat doar cu pagube materiale , am incheiat amiabila , vinovatul si-a recunoscut vina , firma de asigurari a celui vinovat e din Bulgaria ( Groupama Zastrahovane EAD ) iar reprezentantul lor in Romania este Carom-SA . Am luat legatura cu ei , mi s-au solicitat toate documentele pe care le am ( copii dupa asigurare , carnet ,.... poze cu masina avariata ... dupa care sa asternut linistea , nici un semn de viata de la ei , nici un raspuns , nimic . Eu nu am mai fost implicat in nici un accident pana acum si nu stiu cum se procedeaza in astfel de cazuri . Pot duce masina in service sa o repar ? Cum voi fi despagubit ? O repar pe banii mei si apoi astept sa fiu despagubit ? Ma puteti ajuta ?
Cel mai recent răspuns: IRIS AG BROKER de ASIGURARE , Consultant asigurari 15:06, 9 Septembrie 2018
1 din 1 utilizatori consideră
acest răspuns util
Buna ziua,

Solicitati sa vi se faca constatarea avariilor. In cazul in care nu va raspund, sau va raspund ca nu pot procesa dosarul in lipsa confirmarii valabilitatii asigurarii de catre asigurator - ii puteti notifica ca urmeaza sa efectuati reparatia, urmand sa va recuperati prejudiciul, dupa ce au un raspuns de la asigurator (poate dura 3 luni).

Inainte de reparatie trebuie sa aveti si sa le transmiteti: deviz de reparatie service autorizat, foto ale tuturor reperelor avariate, mentionate in deviz, iar ulterior factura cu dovada platii.

Important in solutionarea dosarului este locul/ tara in care a avut loc accidentul.
Accidentul a avut loc pe 2 septembrie la Tuzla-Constanta-Romania . Deci reparatia o fac pe banii mei si astept apoi sa imi deconteze facturile ,ca mai mult de 30 de zile nu pot sta si umbla asa cu ea . La service merg doar cu amiabila si solicit devizul de reparatie ? Multumesc anticipat de raspuns .
Buna ziua,

Indicat ar fi sa transmiteti mai intai un deviz de reparatie si foto catre CAROM si sa solicitati constatarea avariilor in baza solutiei tehnice a unitatii service.

Daca nu va raspunde in cateva zile, transmiteti notificare ca auto va intra in reparatie.

~ final discuție ~

Alte discuții în legătură

Cine plateste devizul .... urgent ! catalin_85 catalin_85 Buna ziua ... ma flu intr-o dilema .... posed o dacie 1310 din 97 care a fost accidentata intr-un accident de catre o doamna cu asigurare la [editat - ... (vezi toată discuția)
Accident cu o masina care are asigurare in belgia IldyZina IldyZina Bun ziua! Numele meu este Fulop Ildy si asa dori daca se poate sa imi spuneti ce este de facut in cazul in care am avut accident cu o masina care are ... (vezi toată discuția)
Dosar daune constatare amiabila tiby83 tiby83 Salut, Am cateva nelamuriri in legatura cu dosarul de daune deschis in urma constatului amiabil. Am fost implicat intr-un accident usor soldat doar cu ... (vezi toată discuția)