Bun ziua!
Numele meu este Fulop Ildy si asa dori daca se poate sa imi spuneti ce este de facut in cazul in care am avut accident cu o masina care are asigurare in Belgia. Tin sa mentionez ca nu mi-a acordat prioritate si mi-a taiat calea. Binenteles ca am fost la politie acolo s-a intocmit un proces verbal, prin care soferita din masina cealalta a primit amenda si i s-a suspendat permisul pe un termen de 60 de zile. Am reusit sa iau legatura cu firma de asigurari la Bucuresti, le-am trimis prin e-mail toate actele cerute doar ca nu au un reprezentant la Cluj Napoca, unde s-a intamplat incidentul. Totodata mi-au zis ca ei vor intocmi dosarul si il trimit in Belgia si abia dupa ce primesc un raspuns pot sa imi trimita un reprezentant ca sa evalueze pagubele. Si banuiesc ca toata aceasta procedura va dura foarte mult. Problema este ca masina mea pe langa ca este lovita are si probleme mecanice si nu pot circula cu ea desii as avea mare nevoie. Intrebarea mea este: daca se poate face ceva sa urgentez lucrurile sau daca pot deschide un proces civil impotriva partii vinovate, ea refuzand sa fie de acord sa imi repare masina pe cheltuiala ei, si sa isi recupereze dansa banii de la firma de asigurare. As vrea sa ma sfatuiti care ar fii cea mai buna si rapida solutie in cazul de fata si pasii care trebuie sa ii urmez. Ma gandesc ca daca tot trebuie sa astept luni de zile pana imi pot folosi masina din nou macar sa obtin in instanta si daune materiale pt cheltuielile in plus care le am de cand nu pot circula cu masina mea.
Va multumesc din suflet, sanatate multa si succes in tot ceea ce faceti!
In ceeace priveste primirea despagurilor pe asigurare RCA din Belgia a vinovatului, am inteles ca s-a deschis dosar de dauna la un reprezentant al acestuia in Romania. Odata cu deschiderea dosarului de dauna, trebuie efectuata si constatarea avariilor.
Asadar solicitati/ insistati ca un reprezentant al lor sa intocmeasca nota de constatare. Puteti sa apelati la un service sa faca deviz de reparatie, sa efectuati dvs. foto si sa le transmiteti pe email unde ati deschis dosarul.
Procedura este ca mai intai se solicita confirmarea valabilitatii politei de asigurare (termenul poate fi si de 3 luni), si apoi sa primiti despagubirea (chiar in regie proprie pe baza devizului de la service).
Buna ziua!
Spuneti ca ati luat legatura cu soc. de asigurare de la Bucuresti. Sa intelegem ca soc. din Bucuresti este reprezentantul in Romania pentru asiguratorul din Belgia? Ati verificat pe site-ul BAAR -ului corespondentul in RO al societatii de asigurare belgiene? In autorizatia de reparatie sunt trecute avariile care se vad la prima vedere? Aveti nr de inregistrare a dosarului de dauna? Notificati-i pentru urgentarea intocmirii procesului verbal de constatare. Va sfatuiesc sa va reparati masina si sa strangeti toate chitantele, facturile. Daca o reparati in regie proprie, sa aveti un deviz de reparatii complet. Puteti solicita si penalitati portivit Normelor rca
Asigurari
geo_ci20
Buna ziua ma numesc G. Ciorba, si in data de 28, luna curenta, am fost acrosat de catre o masina care mi-a produs pagube in valoare de 1000 ron.
am fost ... (vezi toată discuția)